Khader: Løkke bedre forberedt end Poul Madsen

De Konservatives integrationsordfører Naser Khader mener, statsministeren var bedre forberedt og mere konkret end sin modstander i dagens flygtningedebat med Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen

Her kan du se hele debatten, da Poul Madsen og Lars Løkke Rasmussen krydsede verbale klinger. (Foto: Ekstra Bladet)

Der var godt gang i diskussionerne i dagens flygtningedebat mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen og Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen i Ekstra Bladets TV-studie.

Samfund - 13. jan. 2016 - kl. 16:08 Løkke VS. Madsen: Du tørrer flygtninge-problemet af på naboerne!

Men ifølge Det Konservative Folkepartis integrationsordfører Naser Khader, var det statsministeren, der kom bedst ud af konfrontationen.

- Jeg synes Lars Løkke var bedre forberedt og i bedre form. Og Poul Madsen er altid god til at debattere, men han skal også levere nogle alternativer til, hvad vi så skal gøre i stedet for det, man gør nu, siger Khader til Ekstra Bladet.

- Jeg synes faktisk, at Løkke var velforberedt. Jeg tror, det har været en vigtig opgave for ham – især fordi han stod over for Poul Madsen. De har jo en historik.

nationen - 13. jan. 2016 - kl. 15:32 Politi til asylsøgere: I er gæster og stop med at gå i flok

Han anerkender Poul Madsens evne som debattør, men savnede samtidig noget konstruktiv kritik fra chefredaktøren.

- Jeg var lidt overrasket over, at Poul Madsen ikke kom med flere løsningsforslag. Han er en god debattør, og var vel den dygtigst debatterende i dag. Men jeg synes ikke, han kom med nogle konkrete løsningsforslag i dagens debat. Det, der er brug for i den nuværende situation, er ikke kun holdninger, men nødvendige handlinger.

- Men hvilke løsninsforslag synes du så, Løkke kom med? Er det de her to- og trepartsforhandlinger – er det en løsning?

- Nej, men han fortalte også om hele den pakke, der forhandles om i Folketingssalen i dag, med alle de her initiativer til, hvordan man kan stramme asylreglerne. Han nævnte flere af de elementer, som bliver behandlet i den forbindelse.

Se også: Skinke-billede: Alternativet forsvarer Inger Støjberg!

Naser Khader understreger dog, at hverken Poul Madsen eller Lars Løkke Rasmussen brugte tilstrækkelig energi eller taletid på at diskutere flygtningeproblematikkens rod.

- Det, jeg savnede fra dem begge, er svar på, hvad vi skal gøre for at forebygge, at folk overhovedet flygter. Man tager fat i symptomerne, men man rører ikke ved såret.

Dansk politik - 13. jan. 2016 - kl. 12:01 Støjberg forlænger grænsekontrollen

Han mener således, at man i højere grad burde tænke i løsninger, der kunne forhindre de voldsomme flygtningestrømme, Europa har været vidne til det seneste stykke tid.

- Den bedste løsning på hele denne udfordring er at komme med konkrete svar på, hvad vi skal gøre for at forebygge, at folk har en grund til at flygte. Og i den forbindelse har jeg for eksempel flere gange sagt, at vi simpelthen skal eliminere Islamisk Stat, men det var ikke et emne, hverken Poul Madsen eller Lars Løkke var inde på, slutter Naser Khader.

Se udpluk fra debatten her:

Løkke overraskede med et diagram
Poul Madsen udfordrede Løkke på straksopbremsningerne
Madsen og Løkke diskuterede mulige løsninger

Interaktivt element

1 af 2 Naser Khader giver sin analyse af dagens flygtningedebat mellem Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen