Khader: Løkke skal i krise-beredskab

Statsminister Lars Løkke (V) må tage hånd om en det danske ry i udlandet efter smykkeloven og invitere store medier til interview, mener Naser Khader

Polfoto: Jens Dresling
Polfoto: Jens Dresling

Stod det til den konservative integrations- og udenrigsordfører Naser Khader, så tonede Lars Løkkes (V) snart frem på skærmen på CNN og BBC til længere interview.

Der er brug for at minimere skaderne på Danmark ry og rygte, mener han, efter at smykkeloven blev vedtaget forleden med dertilhørende 'Breaking News' i hele verden.

- Indtrykket er, at vi ligesom alle er nazister, og Løkke kunne invitere de store medier til interview og forklare, hvad vi har gjort, for der er ikke noget at skamme sig over, siger Naser Khader til Ekstra Bladet.

I flere af dagens udgaver af udenlandske aviser hænges Danmark ud. Det skyldes den såkaldte smykkelov, der blev vedtaget her

Se også: DF'er på CNN: Umulige at integrere

Løkke i nazitøj
I en karikatur-tegning fremstiller den britiske avis The Guardian Lars Løkke i en nazi-agtig påklædning - som Hitler satte stor pris på - hvor statsministeren i en taleboble kalder det krænkende at sammenligne Venstre med nazister.

Også andre store udenlandske aviser som the Independent og Financial Times giver Danmarks image ridser i lakken med karikaturtegninger, som kredser om smykker og nazi-referencer.

- Jeg har selv optrådt i flere arabiske medier, hvor jeg har oplevet, at folk ikke har forstået loven og den danske politik, siger Naser Khader.

Derfor er der nu brug for, at både diplomatiet og Lars Løkke selv skruer på for svaret af Danmarks ry, mener Khader.

- Udenrigsministeriet skal tage affære på de diplomatiske linjer, men statsministeren skal også i kriseberedskab, fordi der hurtigt kan gå selvsving i det.

- Jeg synes, at regeringen har en stor formidlingsopgave i forhold til udlandet og forklare, hvordan tingene hænger sammen, siger han.

Udenrigsministeriet har arbejdet på højtryk for at forklare sagen på diplomatisk niveau og for international presse, oplyser Kristian Jensen (V) til Berlingske.

- De danske ambassader og Udenrigsministeriet har i ugevis rettet op på fejl og forklaret, hvad vi rent faktisk gør.

- Vi har arbejdet direkte med udenlandsk presse, med "public diplomacy" og baggrundsorientering om lovens kontekst. Men det er ikke den danske regering, der redigerer den udenlandske presse, siger han til avisen.

Martin Henriksen. Arkivfoto: Rene Laurits Büchmann Teige fra pressetjenesten i Dansk Folkeparti Samfund - 28. jan. 2016 - kl. 05:39 Blå blok kritiserer regeringen: Fortsæt asyl-stramninger

SF: Gør noget, Løkke
Også SF's formand Pia Olsen Dyhr mener, at Lars Løkke må handle straks.

- Det er på tide, at Løkke løfter næsen op over den danske andedam og indser, at vi bliver nødt til at løse flygtningeudfordringen sammen. Jeg mener, at han bør rejse til Bruxelles med det samme og vise, at Danmark kæmper for en fælles og solidarisk løsning, siger hun.

- Som tidligere handelsminister ved jeg hvor vigtigt det stærke danske brand er for de danske virksomheder. Det skriger altså til himlen, at man ikke har tænkt over de internationale konsekvenserne af en lov, der er dybt kontroversiel og tilmed hastet og sjusket igennem, siger Pia Olsen Dyhr.

Se også: Norske regler er strengere end den danske "smykkelov"

Jörg Haider-dagene
Den konservative politiker henviser til Norges regler om formuer, som ifølge NRK er strengere end de danske. Samtidig kunne Lars Løkke fokusere på, at Danmark er blandt dem, som bruger allerflest penge på asylansøgere.

Senest Danmark havnede i en international medie- og kritikstorm var under Muhammed-krisen. Men den seneste kritik kan ikke sammenlignes med dengang, fordi det ikke handler om religion, mener Naser Khader.

Man kan dog sammenligne situationen med Østrig i Jörg Haider-dagene i nullerne, hvor landet blev verdenskendt for en generel hård politik overfor indvandrere.

Løkkes fortrop i USA forsøger bravt at kæmpe for den danske ære på den anden side af Atlanten (Foto: Joachim Adrian/Tegning: Steve Bell) Samfund - 27. jan. 2016 - kl. 23:15 Efter nazi-sammenligning: Nu slår Danmark igen

- Man kan ikke sammenligne det med Muhammed-krisen, men jeg frygter, at vi havner i en situation, som Østrig med Jörg Haider. Man så skævt til Østrig, og regeringen skal gøre noget nu for at undgå sådan et ry, siger Naser Khader.

Se også: Grundfos frygter ny Muhammed-krise

Regeringen skal gå i spidsen for at ændre Danmarks image. Derfor foreslår Pia Olsen Dyhr, at regeringen stiller sig sammen med de andre europæiske lande, som vil have en fælleseuropæisk løsning på flygtningekrisen: 

- Vi kan ikke løse det her alene – om vi så strammer fra nu af og til verdens ende. Vi bliver nødt til at presse på for en fælles europæisk løsning, så vi får sikret en fair og solidarisk fordeling af flygtninge, siger Pia Olsen Dyhr.

Steve Bell, der er ansat af The Guardian, har tegnet den omtalte tegning af statsministeren. (FOTO: Chryssa Panoussiadou) Politik - 27. jan. 2016 - kl. 21:51 Manden bag Løkke-tegning: Nazi-sammenligning er helt fair

151 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere