Annonce:
Annonce:

Khader: Undersøg tv-serier på DR for politik

Tv-serier med politiske motiver skader DR, og der er brug for en undersøgelse, mener de konservatives Naser Khader

- Hvis man kan dokumentere hans påstand, så skal det have konsekvenser. Polfoto: Jens Dresling
- Hvis man kan dokumentere hans påstand, så skal det have konsekvenser. Polfoto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

De konservative er chokeret over indrømmelsen fra den mangeårige dramachef på DR, Ingolf Gabold, om at dramaserier som 1864 og Krøniken havde politiske motiver.

Kulturordfører Naser Khader mener derfor, at der bør laves en undersøgelse af DR's dramaserier og deres eventuelle motiver.

- Det er chokerende. Selvom Gabold er pensioneret, så skader det DR's troværdighed. Offentlige midler skal ikke bruges til personlige projekter, siger Naser Khader til Ekstra Bladet.

DF kræver forklaring af Bertel: Der er råddenskab i DR

Et slag mod DF
Reaktionen kommer, efter at DR's dramachef fra 1999 til 2012, Ingolf Gabold, over for Politiken har kaldt tv-serien 1864 for et slag mod Dansk Folkeparti.

Serien om slaget ved Dybbøl var et politisk projekt, der skulle spejle nationalismen i 1864 med den neonationalisme, som DF i Ingolf Gabolds optik står for.

Annonce:

Krøniken var omvendt et politisk projekt, som ifølge Gabold 'med stor vægt fortalte, at Socialdemokratiet har skabt velfærdsstaten'.

Bertel: Uheldigt med politisk motiv bag 1864

Den slags motiver hører ikke hjemme i DR, og derfor skal udtalelserne fra dramachefen undersøges, mener de konservative, selvom filminstruktør Ole Bornedal afviser politiske motiver i 1864.

- Det skader en vigtig institution for vores fælles værdier, som Danmarks Radio er, og jeg synes, at man skal undersøge, om det er rigtigt, fordi Ole Bornedal afviser det, siger Khader.

- Hvis man kan dokumentere hans påstand, så skal det have konsekvenser, siger Naser Khader.

Kræver forklaring
Udtalelsen fra Ingold Gabold har fået DF på mærkerne, og kulturordfører Alex Ahrendtsen har indkaldt ministeren til samråd.

Her vil han høre, hvad Bertel Haarder mener om sagen - og hvilke konsekvenser, den skal have for DR. Det vil ministeren dog ikke forholde sig til.

Annonce:

- Jeg kan kun sige, at politiske bihensigter ikke er gode for kunsten. Heller ikke for respekten for kunstnerne. Så jeg synes, vi skal prøve at undgå politiske bihensigter i alt, hvad der foregår på kulturområdet.

- I forvejen har vi jo problemer med den folkelige forståelse for vigtigheden af kultur og kunst, og hvis det breder sig, at der er politiske bihensigter, så bliver den folkelige forståelse mindre, siger Bertel Haarder.

Bødskov i krydsild: Se hans svar på Clements spørgsmål

Råddenskab
Dansk Folkeparti har den opfattelse, at DR i flere årtier har ført politisk hetz mod partiet. Alex Ahrendtsen taler om "en råddenskab" i DR, som han vil have ministeren til at forholde sig til.

Ekspertens dom: Mette Frederiksen talte udenom

Socialdemokraterne vil stoppe Clement Kjersgaard

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: