Kinesisk elfenbensdronning anklages for elefantmassakre

66-årig kineser er ifølge politiet i Tanzania bagmand i smuglernet, som har begået massedrab på elefanter

En 66-årig kinesisk kvinde er blevet anklaget for at lede et af Afrikas største elfenbens-smuglernetværk.

Politiet og særlige efterforskere i Tanzania siger ifølge BBC, at den kinesiske kvinde, Yang Fenglan, har skylden for, at stødtænder fra flere end 700 elefanter til en værdi af over 16 millioner kroner illegalt er smuglet til Asien fra Tanzania.

Den 66-årige, der er blevet kendt som "Elfenbensdronningen", nægter sig skyldig i alle de anklager, som rettes mod hende.

Yang er oprindelig fra Beijing og blev første gang sendt til Tanzania i 1970'erne. Hun var en af de første kinesiske studerende, som lærte swahili, og hun arbejdede i flere år som oversætter på et af Kinas jernbaneprojekter i Tanzania, skriver China Daily.

I 1975 vendte hun tilbage til Beijing for at arbejde for det kinesiske departement for udenrigshandel. I 1998 oprettede hun sine egne virksomheder i Tanzania - en restaurant i Dar-es-Salaam og et investeringsselskab.

Myndighederne siger, at Yang har været en central person i smuglingen af elfenben fra elefanter, der bliver dræbt af krybskytter. Hun blev anholdt i oktober 2015 efter en vild biljagt.

Normalt er det kun krybskytter eller håndlangere, som bliver anholdt i forbindelse med elfenbenssmugling.

- Det er en udvikling, som vi har ventet på, siger Andrea Crosta, som har stiftet en af de grupper, som kæmper mod krybskytterne - Elephant Action League.

Over 60 procent af Tanzanias elefanter blev dræbt af krybskytter i perioden 2009-2014. Det er først og fremmest kinesiske købere og bagmænd, der har drevet efterspørgslen efter elfenben i vejret.

Over 100 ton elfenben blev i sidste måned brændt i Kenya.

De mange stødtænder stammede hovedsageligt fra elefanter, der var nedlagt af krybskytter.

2 kommentarer
Vis kommentarer