Annonce:
Annonce:

Kjeld kvast af dagpenge-systemet: Lever for 1000 kr. om måneden

Kjeld Jan Christensen røg ud af dagpenge-systemet for knap to år siden og har ikke set en krone siden. Nu lever hans familie for 1000 kroner om måneden takket være konens løn

Kjeld Jan Christensen mistede sine dagpenge for knap to år og nu må ham og konen leve for 1000 kroner om måneden (Foto: Ernst van Norde)
Kjeld Jan Christensen mistede sine dagpenge for knap to år og nu må ham og konen leve for 1000 kroner om måneden (Foto: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Politik

HJÆLP OS: Risikerer du at miste dine dagpenge snart - og har du ingen ret til kontanthjælp? Skriv en sms til 1224 (koster alm. takst) eller en mail til 1224@eb.dk

En ny opgørelse fra a-kassernes organisation AK Samvirke viser, at tæt på 17.000 ledige opbrugte deres ret til at få dagpenge i løbet af 2014. Samlet set har 50.548 personer derfor mistet retten til dagpenge de seneste to år.

En af disse er 54-årige Kjeld Jan Christensen. Han røg ud af dagpengesystemet i marts 2013, og nu kæmper han en indædt kamp hver eneste dag for at få hverdagen til at fungere.

- Jeg er røget helt ud af systemet nu og har ikke fået en krone siden november 2013. Dagpengene mistede jeg for knap to år siden, mens jeg ikke får kontanthjælp mere, fordi jeg er gift.

Annonce:

- Min kone tjener ca. 18.000 kroner om måneden, men 17.000 af dem går direkte til banken. Derfor har jeg været tvunget til at sælge min bil og min kolonihave for at få det til at fungere. Det er helt forfærdeligt, siger Kjeld Jan Christensen til Ekstra Bladet.

Kjeld Jan Petersen er uddannet maskinarbejder og bor i Grenaa. Inden han røg ud af dagpengesystemet arbejde han i en kort periode på et plejehjem, men de kunne ikke beholde ham, og så startede dagpenge-cirkusset.

S-profiler: Pia er en hykler

Regeringens skyld
Den 54-årige maskinarbejder er ikke i tvivl om, hvor ansvaret ligger. Han føler med de tusindvis af andre, der står i samme situation.

- Jeg har betalt skat i mange år, så synes, at det er fuldstændig grotesk, at den slags kan ske i dagens Danmark. 50.000 er jo virkelig mange.

- Jeg ved godt, at jeg ikke kan stille ret meget op ene mand, men jeg har ikke noget at miste. Det er regeringens skyld, og de bliver nødt til at tage ansvar, mener Kjeld Jan Christensen.

Derfor har han nu droppet at stemme på Socialdemokraterne, selv om han altid har gjort det.

Alternativerne opbrugt: 4800 mister dagpenge-redningskrans

Annonce:

Kæmper med kræft
Siden livet uden dagpenge startede har han fået konstateret kræft, og det har skabt endnu flere problemer for den 54-årige mand.

- Jeg fik konstateret kræft efter, at jeg fik frataget mine dagpenge, og det har gjort tingene værre. Nu kan jeg ikke gå ud og sælge mig selv, fordi jeg render ind og ud af hospitalet.

- Lige nu kan jeg ikke tilbyde en arbejdsgiver ret meget, og så kan kommunen jo regne ud, at jeg kun skal have lidt for at kunne klare hverdagen, siger Kjeld Jan Christensen til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: