Annonce:
Annonce:

KL vil sende regning for flygtninge videre til staten

Da politiet opgav at registrere flygtninge, blev regningen sendt fra staten til kommunerne ifølge KL

Annonce:
Følg Politik

I et brev fra Kommunernes Landsforening (KL) giver de danske kommuner udtryk for, at det er statens opgave at afholde udgifterne for de mange flygtninge og migranter, som har fundet vej til Danmark siden søndag.

Ud af de mindst 3200 migranter og flygtninge, der er kommet til Danmark siden søndag, har kun 668 personer valgt at søge asyl her. Præcist hvor mange, som er kommet til Danmark, er svært at sige, da flere fortsat kommer hertil.

- Uanset om der er tale om flygtninge, der søger asyl, eller flygtninge, der ønsker at bruge Danmark som transitland, er det KL's klare holdning, at de udgifter, der er forbundet hermed, skal dækkes af staten, skriver den administrerende direktør i KL, Kristian Wendelboe.

Efter at politiet onsdag opgav at registrere de mange flygtninge, er ansvaret for de nyankomne, der færdes rundt om i Danmark, flyttet fra staten til kommunerne, skriver Helsingør Kommune.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), opfordrer regeringen til at komme ind i kampen, da kommunernes økonomi i forvejen er 'hårdt presset' på grund af det stigende antal kvoteflygtninge.

- Nu har politiet så kastet håndklædet i ringen, flygtningene kan frit færdes rundt omkring i Danmark, og regningen er dermed bekvemt sendt videre til kommunerne.

- Vi er nødt til at stå klar med indkvartering og forplejning og i det hele taget den praktiske bistand, der måtte være behov for. Det gør vi gerne for folk i nød, men det koster. Og den dimension er regeringen simpelthen nødt til at tage alvorligt, siger Helsingør-borgmester Benedikte Kiær.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: