Klar til valg: Riskær har underskrifterne i hus

Klaus Riskær Pedersen har samlet godt 20.000 vælgererklæringer, men ikke overdraget dem til ministeriet endnu

Klaus Riskær har nok vælgererklæringer til, at hans parti kan stille op til det kommende folketingsvalg. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Klaus Riskær har nok vælgererklæringer til, at hans parti kan stille op til det kommende folketingsvalg. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Klaus Riskær Pedersen og hans parti med samme navn har nu indsamlet de 20.109 vælgererklæringer, som er nødvendige for at kunne stille op til det kommende folketingsvalg. Det bekræfter han overfor Ekstra Bladet.

- Nu må det lige som være op til Økonomi- og indenrigsministeriet, der skal godkende det - og så har vi et parti, der i morgen er opstillingsberettiget, udtaler Klaus Riskær Pedersen til Ekstra Bladet.

Han fortæller yderligere, at han ikke har flere kommentarer til sit politiske projekt før i morgen, hvor han har inviteret til pressemøde.

Klaus Riskær Pedersen har dog ikke formelt overdraget sine vælgererklæringer til ministeriet. Derfor har ministeriet heller ikke officielt taget stilling til, om hans parti kan gøres opstillingsberettiget.

På Twitter skriver 63-årige Klaus Riskær Pedersen, at han mandag har anmeldt sit parti til opstilling til det kommende Folketingsvalg.

Det er ikke gratis at føre valgkamp. Problemet for Klaus Riskær Pedersen, der gerne vil i Folketinget efter det kommende valg, er dog, at han ikke har nogle penge. Derfor har han fået økonomisk hjælp fra sine sønners virksomhed. Foto: Linda Johansen. Dansk politik Riskær vil i Folketinget: Sønnerne betaler kampagnen

Klaus Riskær Pedersen. Foto: Ida Marie Odgaard Politik Mail afslører Riskærs fidus: Lovede skattekroner til pengemænd

Klaus Riskær Pedersen er i forbindelse med indsamling af vælgererklæringer blevet kritiseret for at omgå den såkaldte eftertænksomhedsperiode, fordi han gav borgerne mulighed for at bekræfte deres underskrift med det samme med NemID.

Eftertænksomhedsperioden fastslår ellers, at der skal gå syv dage, fra en borger første gang siger ja til at give sin underskrift til et parti, til at støtten endeligt bekræftes.

Partilederen rettede ind, da Økonomi- og Indenrigsministeriet påtalte det. 

Det kommende folketingsvalg skal senest afholdes 17. juni i år.

Klaus Riskær Pedersen har tidligere været medlem af Venstre, som han repræsenterede i EU-Parlamentet, inden han blev ekskluderet.

Han forsøgte at blive folketingskandidat for Alternativet inden det seneste valg, men blev vraget af partiets politiske leder, Uffe Elbæk. Andre forsøg på at blive opstillet for Kristendemokraterne og De Konservative lykkedes heller ikke.

228 kommentarer
Vis kommentarer