Klimaminister svarer igen: Løkke udsat for personforfølgelse

Lars Christian Lilleholt svarer igen på den socialdemokratiske kritik af, at Lars Løkke ikke deltager ved klima-ceremoni i New York

Lars Løkke (foto: Finn Frandsen)
Lars Løkke (foto: Finn Frandsen)

Der er tale om en regulær personforfølgelse af Lars Løkke Rasmussen, når Socialdemokraterne kritiserer statsministeren for ikke at deltage, når den store klimaaftale fra Paris skal underskrives senere på måneden.

Sådan lyder det fra klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V), efter at socialdemokraten Nicolai Wammen har rejst kritikken af Løkke.

- Det er skudt helt ved siden af. Det er den sædvanlige omgang personforfølgelse fra Socialdemokraterne og forsøg på at at finde et mindre hår i suppen, siger Lars Christian Lilleholt til Ekstra Bladet.

Klimaministeren understreger:

- Ingen af de nordiske statsministre deltager i underskriftsceremonien - det gør jeg som dansk klima- og energiminister. Der er en række andre lande, der har valgt at gøre det samme som os og sende en anden end statsministeren, siger Lars Christian Lilleholt.

Wammen (tv) kritiserer Lars Løkkes beslutning om at blive væk fra en stor klima-ceremoni i New York Dansk politik Wammen i angreb på Løkke: Sjofler stort klimamøde

Ministeren påpeger desuden, at Løkke møder 13. maj USA's præsident Barack Obama i Det Hvide Hus sammen med de andre nordiske stats- og regeringschefer.

Lars Christian Lilleholt (pr-foto)
Lars Christian Lilleholt (pr-foto)
 

60 stats- og regeringschefer fra 130 lande deltager i klima-ceremonien, men altså ingen nordiske statsministre.

Det er den 22. april i New York, at klimaaftalen fra Paris skal underskrives. Det sker ved en større ceremoni i FN.

- Ville det ikke sende et godt signal at stille med den øverste repræsentant fra regeringen, når en så vigtig aftale skal underskrives?

- Statsministeren kan ikke være alle steder på kloden hele tiden. Statsministeren har lige været i USA. Han har lige mødt Obama. Jeg glæder mig til at skulle underskrive klimaaftalen på Danmarks vegne. Det gør jeg ikke mindst i lyset af, at vi har en flot dansk klima- og energipolitik, siger Lars Christian Lilleholt. 

319 kommentarer
Vis kommentarer