Københavns Kommune vil tilføje ny cykelbane i omstridt lyskryds

Politikerne i Københavns Kommune vil forsøge at rette op på det trafikale kaos i lyskrydset ved Dybbølsbro. Men i et høringssvar udtrykker Københavns Politi bekymring for effekten

Følg Politik

Nu er der måske godt nyt til cyklister, som benytter sig af det kaotiske lyskryds ved Dybbølsbro på Vesterbro i København.

En ny løsning - en diagonal cykelsti i det trafikerede kryds - er nemlig ét skridt tættere på at blive en realitet. Og det glæder Line Barfod (EL), der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

- Forhåbentlig kan cyklisterne - og de andre trafikanter - se frem til, at det bliver mere klart, hvad vej man skal køre - og at trafikken derfor bliver afviklet bedre end i dag, siger hun til TV 2 Lorry.

I et høringssvar oplyser Københavns Politi, at de anerkender kommunens ønske om at gennemføre projektet.

Men samtidig understreger de, at de er bekymrede for, at den nye løsning ikke vil gøre de trafikale forhold for cyklister i krydset bedre, end de er for nuværende, skriver TV 2 Lorry.

I høringssvaret skriver de:

'Vi skal (som i tidligere mail) gøre opmærksom på, at vi ser forskellige trafikale udfordringer ved det nye løsningsforslag:

• Venstresvingende cyklister gennemfører ikke deres sving ved at køre mod krydsets hjørne og herefter færdiggør deres sving.

• Konfliktsituationer mellem ligeudkørende og venstresvingende cyklister på den dobbeltrettede diagonale cykelsti.

• Vigepligtsoverholdelse for cyklister ad Skelbækgade mod Dybbølsbro.

• Fremtidige trafikale udfordringer, når Kaktustårnene er færdige.'

Hos Københavns Kommune erkender de, at løsningen på cykelkaosset ved Dybbølsbro har været længe undervejs. Men samtidig fortæller Line Barfod, at de hellere ville vente på, at man fandt den bedste løsning.

Når politiet siger, som de gør, er der så ikke bare tale om endnu en lappeløsning?

- Det fungerer jo ikke særlig godt, som det er i dag, og derfor er man nødt til at prøve noget nyt. Og man kan sige, at politiet har jo heller ikke prøvet det før, derfor prøver vi det her. Og vurderingen fra eksperterne er, at det er den bedst mulige løsning, lyder det fra Line Barfod.

Foruden den nye diagonale cykelsti bliver lysreguleringen i krydset også lavet om - ikke blot fysisk, men også programmeringsmæssigt således, at cyklister og fodgængere får førsteprioritet på bekostning af biler.

Det skal samlet set gøre det nemmere at komme cyklende fra henholdsvis Dybbølsgade og Skelbækgade og mod Dybbølsbro.

For at få den diagonale cykelsti etableret skal en cirka otte meter høj skulptur på Yrsas Plads - lavet af billedhuggeren Erik Heide - flyttes. Også to træer risikerer at blive fældet.

Teknik- og miljøudvalget skal tage stilling til forslaget 30. maj. Hvis forslaget bliver vedtaget, kan anlægsarbejdet begynde til august og være afsluttet senere på efteråret 2022

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind