Kofod står fast i 'nigger'-sag: Så må han droppe rejsen

Socialdemokraten giver sig ikke i sagen, der har fået DF's Søren Espersen til at droppe USA-tur

Må man overhovedet sige 'neger'? Vi spurgte danskerne på gaden (Video: Jonas Olufson)

Fronterne er nu trukket totalt op i striden mellem Dansk Folkepartis Søren Espersen og Socialdemokraternes Jeppe Kofod.

Søren Espersen har valgt at droppe en planlagt rejse til USA, efter et omstridt 'nigger'-tweet fra Jeppe Kofod. Espersens drastiske beslutning får dog på ingen måder Jeppe Kofod til at trække i land:

- Hvis Søren Espersen ikke mener, at han kan forsvare sine udtalelser om Obama i USA, så må det være hans sag, og så må han lade være med at rejse til USA, lyder det fra Kofod i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

Han fortsætter:

- Jeg har påpeget, at det er upassende for en siddende formand for Udenrigspolitisk Nævn at udtale sig som Søren Espersen har gjort, og det står jeg ved. Hvilke konsekvenser Søren Espersen drager af dette, må være op til ham selv, lyder det fra Jeppe Kofod.

Søren Espersen (foto: Janus Engell) Dansk politik Espersen aflyser USA-rejse efter 'nigger'-tweet

Striden bunder i en udtalelse, som Søren Espersen har givet til TV2:

- Tag sådan en som Obama – hvad er han? Vi ved godt, hvad det drejer sig om. Man taler jo om den første neger i USA’s præsidentembede, lød det fra Søren Espersen.

Det fik Jeppe Kofod til tasterne på Twitter:

'DF Chair of Danish Parliament Foreign Policy Committee calls Barack Obama first nigger President. Scandal!'

Danskere giver deres bud på, hvad de ser på disse fotografierne af disse to mænd. (Fotocollage: Colourbox/Jan Sommer) Samfund Ekstra Bladet på gaden: Er det en neger?

Kofods oversættelse af 'neger' til 'nigger' har fået Søren Espersen til at rase:

- Han er en led stodder, at han kan finde på det. Det er menneskeligt at fejle, men det er umenneskeligt at fremture i sin vildfarelse, og det har han gjort. Han bliver ved med at hævde, at det ord oversættes på en anden måde, end det gør. Det er meget skuffende og irriterende. Jeg er rasende, siger Søren Espersen til dr.dk.

Derfor har Søren Espersen nu valgt at aflyse rejsen til USA.

- Jeg har besluttet ikke at deltage i Udenrigspolitisk Nævns tur til Washington i september, fordi det her vil komme til at overskygge det hele. Det er ganske kort tid før præsidentvalget, og der vil være masser af kongresmedlemmer og senatorer, vi skal møde, og hvis de har indtrykket af, at det er, som Jeppe Kofod siger, så deltager jeg ikke, siger Espersen.

Hvis man spørger Dansk Sprognævn er ’neger’ ikke et ord, man skal bruge om en person med mørk hudfarve. Med mindre man selv tilhører gruppen. (Foto: AP) Samfund Derfor er neger 'no go': Her er de andre forbudte ord

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

880 kommentarer
Vis kommentarer