Kom til bords med Lars Løkke - pris: 2500 kr.

Lars Løkke har hårdnakket påstået, at man ikke kan købe sig adgang til ham. Ikke desto mindre har man kunnet købe særlige VIP-billetter til et velgørenhedsarrangement, hvor man så kom til bords med statsministeren 

Løkke Rasmussen til nytårstorsk i Thyborøn i forbindelse med den årlige indsamling for LøkkeFonden. I regi af netop Løkkefonden har man kunnet købe sig VIP-adgang til statsministeren. Foto: Morten Stricker/Ritzau/Scanpix
Løkke Rasmussen til nytårstorsk i Thyborøn i forbindelse med den årlige indsamling for LøkkeFonden. I regi af netop Løkkefonden har man kunnet købe sig VIP-adgang til statsministeren. Foto: Morten Stricker/Ritzau/Scanpix
Følg Politik

Ved du noget så sms 1224 (alm. sms-takst) eller mail 1224@eb.dk

- Er det sådan, at man kan købe sig adgang til mig? Nej, det er det ikke.

Så klar i spyttet var Lars Løkke Rasmussen (V), da han i januar på et samråd i Folketinget blev grillet om sit forhold til fiskeriets kvotekonger.

Kvotekonger forgylder Løkkes fond

Kvotekonge gav Løkke gratis ferieophold

Nu viser det sig imidlertid, at man uden de store problemer netop har kunnet købe sig adgang til at komme tæt på statsministeren.

Politiken beskriver, at Løkke i januar i år stillede op til en velgørenhedsmiddag for sit projekt Løkkefonden. Arrangementet foregik det i Kolding, hvor mere end 200 lokale erhvervsspidser og andre donorer indsamlede 365.000 kroner under en middag og auktion på den nedlagte fabrik Volkerts Fylke.

En billet til middagen kostede 1.000 kroner, men som noget særligt var det også muligt at købe en VIP-billet, hvor man kom helt tæt på statsministeren, beretter Politiken.

- Ønsker du at sidde til bords med statsministeren, kan du købe en særlig VIP-billet til 2.500 kroner, lød det i invitationen.

Løkkefondens regnskaber skjuler millionindtægter

Købte tre billetter
Billetterne til statsministerens bord med 10 stole blev da også hurtigt udsolgt, skriver Politiken.

En af dem, der sikrede sig de attraktive billetter til statsministerens bord, var Per Strandstoft, der er medindehaver af ejendomsmæglerforretningen Estate i Middelfart. Han havde købt tre billetter til VIP-bordet efter anbefaling fra en god ven.

Over for Politiken beskriver han samtalerne ved bordet som 'høflighedsnetværk' og husker tydeligt, hvordan han var ude og ryge med statsministeren.

- Han var lige kommet hjem fra Baltikum i forbindelse med, at han havde besøgt de danske soldater. Jeg spurgte til den utroligt fantastiske selfie, han har fået taget ud af bagenden på et herkulesfly med et F-16-fly. Det var jeg ret imponeret af. Så talte og grinede vi lidt af, at han fik indført rygeloven, da han var sundhedsminister. Det var i den kaliber, fortæller Per Strandstoft til avisen.

Fast koncept
Selv om ejendomsmægleren fra Middelfart ifølge sit eget udsagn ikke forsøgte at rejse en politisk sag over for statsministeren, kan VIP-konceptet alligevel være problematisk, vurderer professor Anne Skorkjær Binderkrantz, der forsker i lobbyisme på Aarhus Universitet.

 - Her er det åbenlyst, at formålet også er nærvær med statsministeren frem for blot at bidrage til en fond. Det er ikke, fordi man køber politisk indflydelse. Men når man reelt kan købe sig til taletid hos statsministeren ved at sidde ved samme bord, så nærmer man sig grænsen for, hvornår det er en illegitim type af indflydelse, siger hun til Politiken.

Ifølge Politiken er gallamiddagen med statsministeren sågar en del af et efterhånden fast koncept, som har spredt sig til en række jyske provinsbyer:

En gruppe lokale kokke sammensætter en flerretters menu, danseren Mads Vad, musikeren Erann DD eller komikeren Uffe Holm underholder, og Lars Løkke Rasmussen holder en tale om 'livet som statsminister' krydret med beretningen om Løkkefondens stiftelse.

Det har ikke været muligt for Politiken at interviewe statsminister Lars Løkke Rasmussen om sagen,

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+