Komiker vil i Folketinget: Luk folkekirken

Komiker Anders Stjernholm er netop blevet opstillet som folketingskandidat for Alternativet. Komikeren er glødende ateist og talsmand for Ateistisk Selskab. Ekstra Bladet mødte ham til en lille snak om folkekirkens fremtid

Her tager Ekstra Bladet en uvidende Anders Stjernholm med på en lille tur til Christiansborg Slotskirke. Her spørger vi ham, hvad der skal ske med folkekirken, hvis han bliver valgt ind

Klaus Riskær blev i sidste uge erklæret for alternativ til Alternativet.

Klaus Riskær fik sparket allerede, inden det var begyndt. Nu får kendt komiker chancen (Foto: Jan Unger) Dansk politik - 18. mar. 2015 - kl. 11:17 Riskær vraget: Nu har Alternativet valgt kendt komiker

I stedet har partiet nu valgt den 34-årige komiker og journalist Anders Stjernholm som en af deres kandidater til Folketinget i Københavns Omegns Storkreds.

Stjernholm er udover sit virke som komiker glødende ateist og talsmand for Ateistisk Selskab. Derfor tog Ekstra Bladet den 34-årige folketingskandidat med til Christiansborgs Slotskirke for at høre ham om, hvordan folkekirkens fremtid skal se ud, hvis det står til ham.

- Alternativet har ikke formuleret nogen religionspolitik endnu. Uffe har allerede meldt ud, at han er glad for adskillelse af kirke og stat, og det er jeg også. 

- Vi må jo se, når vi starter vores politiske laboratorium på dette område, om det ender i den retning. Det vil jeg jo selvfølgelig arbejde for, lyder det fra Anders Stjernholm. 

Så du vil gerne lukke folkekirken?
- Med tiden ja, men det er Anders, som privatperson, lyder det fra komikeren.


Onsdag fortalte Anders Stjernholm til Ekstra Bladet TV, hvorfor han havde valgt at gå ind i politik, og hvorfor valget netop er faldet på Alternativet. 


Her fortæller den 34-årige komiker, hvilke tre mærkesager han brænder særlig meget for.

243 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere