Annonce:
Annonce:

Komma og fremmedsprog skal fylde på skemaet

Venstre foreslår en national sprogstrategi og får bred politisk opbakning

Annonce:
Følg Politik

Elever og studerende skal sendes til udlandet for at lære fremmedsprog, og så skal de skal én gang for alle lære de kringlede danske kommaregler.

Forud for forhandlinger om gymnasiereformen opstiller Venstre et hovedkrav om en national sprogstrategi, der umiddelbart mødes med bred politisk opbakning, skriver Jyllands-Posten.

Strategien skal medføre et systematisk løft af niveauet i både dansk og fremmedsprog lige fra første skoledag i folkeskolen til sidste dag på universitetet.

- Der skal sættes fokus på sprog hele vejen rundt. Det handler om vores færdigheder inden for vores eget sprog, dansk, herunder grammatik, og så handler det om vores færdigheder inden for andre sprog - for eksempel engelsk og tysk. Ambitionsniveauet skal langt højere op, siger Venstres undervisnings- og forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, til avisen.

Særligt tyskfaget er der behov for ekstra fokus på, mener Venstre, som blandt andet vil frede faget for regeringens såkaldte dimensionering, som for nogle studier vil betyde et lavere optag af studerende.

Venstre foreslår desuden et obligatorisk internationalt studieophold på en til to uger for sproglige gymnasieelever samt nye eksamensformer i gymnasiet, hvor eleverne fra 1.g skal testes i grammatik.

Både Socialdemokraternes undervisningsordfører, Ane Halsboe-Jørgensen, og De Radikales Lotte Rod er positive.

- Vores skriftlige dansk og det grammatiske trænger for nogles vedkommende til et gevaldigt løft. Der er studerende, som forlader universitetet uden at kunne sætte kommaer, siger Ane Halsboe-Jørgensen til Jyllands-Posten.

Venstre ønsker også at indføre en særlig æresgrad, som skal tildeles de mest flittige studerende og fremgå af eksamensbeviset.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: