Kommentator: Borgerlige vil strække sig langt for Løkke

Lars Løkke Rasmussens ultimatum vil ikke skabe uro i den blå blok, mener politisk kommentator Casper Dall

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

De borgerlige partier vil gøre meget for at opretholde roen i den blå blok, til trods for at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, lørdag har skærpet den politiske tone.

Det mener politisk redaktør hos Information, Casper Dall.

I et interview med TV2 News fortæller Venstre-formanden lørdag, at de borgerlige samarbejdspartnere skal være indstillet på at forpligte sig til at indfri Venstres politik, skulle magtbalancen tippe over ved næste valg.

Det mener Casper Dall, at partierne er villige til at gøre - dog med visse forbehold.

- Jeg kunne forestille mig, at de borgerlige partier vil strække sig langt i forhold til Venstres pejlemærker for at opretholde roen i den blå blok.

- Partierne vil erklære sig enige med Venstres pejlemærker, men det er ikke ensbetydende med, at der er skabt en større harmoni mellem de borgerlige partier. De vil fortsat være uenige på flere områder, siger Casper Dall.

Han ser særligt Dansk Folkeparti som den medspiller, Venstre får flest problemer i at blive enig med.

- For eksempel vil Dansk Folkeparti prøve at overtale Venstre til at komme væk fra nulvæksten, og forsøge at arbejde sig hen mod et punkt, hvor der kan være en større plads til vækst i det offentlige end blot 0,0 procent, forudser Casper Dall.

Lars Løkke ikke vil rykke sig med disse fem pejlemærker, og det kommer de borgerlige partier til at mærke, mener Casper Dall.

- Løkke har tidligere sagt, at han ikke vil være statsminister for enhver pris, og det er lidt samme spor, han fortsætter ud her.

- Partierne skal være villige til at gå på kompromis, når det kommer til pejlemærkerne, og så kan det være, at han er villig til at give noget igen på andre punkter, siger Casper Dall.

0 kommentarer
Vis kommentarer