Annonce:
Annonce:

Kommentator: DF styrer blå bloks udlændingepolitik

Selvom det næppe bliver gennemført, kan Konservatives udlændingeudspil tiltrække flere vælgere

Annonce:
Følg Politik

Konservative kommer næppe til at få indflydelse på udlændingepolitikken i en kommende blå regering.

Men derfor kan partiets nye udspil på området godt få nye vælgere ind i folden, vurderer politisk kommentator hos Altinget Erik Holstein.

- Det er meget svært at forestille sig, at en blå regerings udlændingepolitik kommer til at få en slappere stil, end den Venstre lægger op til, siger han til Ritzau og uddyber:

- Det pres, Konservative kan lægge på den ene side, kan slet ikke matche det, der kan komme fra Dansk Folkeparti (DF) på den anden side.

Ifølge Ritzau Index, der er et gennemsnit af fem af landets toneangivende meningsmålinger, står Konservative aktuelt til 4,6 procent af stemmerne, mens Dansk Folkeparti med 18,4 procent har fire gange så stor opbakning.

Annonce:

- Hvis der skal være et holdbart samarbejde efter et valg, vil DF komme til at give noget på nogle økonomiske områder. Til gengæld skal de for alvor have noget på udlændingeområdet, og DF står stærkere, end de nogensinde har gjort, påpeger Erik Holstein.

I det udlændingeudspil, som Konservative fredag har præsenteret, lægger partiet op til at sænke lønkravet til udenlandsk arbejdskraft fra 375.000 kroner om året til 315.000.

Dermed går partiet den modsatte vej af Venstre, som vil hæve grænsen til 400.000, men samtidig indføre en lavere grænse for udvalgte nationaliteter, og Dansk Folkeparti, der vil have skillelinjen helt op på 500.000 kroner.

- Det er en markering, de måske kan bruge i valgkampen, men realpolitisk er det svært at se, at det skulle få en effekt, siger Erik Holstein om det konservative udspil.

Han peger på, at partiet kan håbe på at samle borgerlige vælgere op, som synes, andre partier går for vidt.

Desuden noterer han sig, at Konservatives forslag ligger meget tæt på den beløbsgrænse på 325.000 kroner, som Dansk Industri har foreslået.

Annonce:

- Den konservative kampagnekasse er tom, og vi er tæt på et valg. Og de kan få en fordel af at fremstå som det ægte erhvervsvenlige parti, der sætter arbejdsudbuddet over alt og forstår erhvervslivets interesser, vurderer kommentatoren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: