Annonce:
Annonce:

Kommentator: Ingen kan være imod udspil fra blå blok

Blå blok vil øge midler til politi og berolige befolkning, men det kan være politisk slag i luften, lyder det

Annonce:
Følg Politik

Blå blok forsøger at vise handlekraft ved at kræve flere penge og bedre udstyr til politi og efterretningstjenester i en kronik i kølvandet på weekendens terrorangreb i København.

Det mener Troels Mylenberg, chefredaktør for Fyns Amts Avis og politisk kommentator, men samtidig ser han det mere som en måde at berolige befolkningen på, end det er et forsøg på lancere konkrete politiske tiltag.

- Man kan enes om det, og ingen kan være imod, når politiet har en række sårede mænd og på den måde gik forrest. Spørgsmålet er, om man med sikkerhed kan sige, om bedre udrustning havde afværget det her.

- Derfor kan man hævde, at det er forsøg på at vise sig handlekraftig fra borgerlig side, men også et forsøg, som kan være et slag i luften, siger Troels Mylenberg efter en kronik fra blå blok i Jyllands-Posten onsdag.

Annonce:

Lars Løkke Rasmussen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Pape Poulsen (K) og Anders Samuelsen (LA) stiller i alt fem krav til en terrorpakke.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, kritiserer partilederne for at bryde borgfreden med deres udspil.

I kølvandet på angrebene på Charlie Hebdo i Frankrig for en måned siden har regeringen bebudet en vurdering af, om der er behov for ekstra ressourcer til politiet. En vurdering, som snart er færdig, lyder det.

Samtidig står folketingsvalget for døren, men tiltaget er ikke politisk valgflæsk, lyder vurderingen.

- Det er et politisk udspil, men det er ikke politik, der bliver lanceret i Folketinget, men i en kronik. Derfor er det mere et signal til befolkningen, end det er et signal til Christiansborg.

- Jeg synes ikke, man kan kritisere de borgerlige for at komme med det her, for politikere skal reagere på, hvad der foregår i virkeligheden, siger Troels Mylenberg.

- Angrebene skete i weekenden og med regeringens eftersyn på vej, burde man så ikke vente?

- Jo, det kan man mene. Men mener man det, kan man gennemskue, at kronikken er et behov for blå blok at vise, at de handler i en tid, hvor regeringen sidder på udspillet. Det kan være svært at være i opposition, for hvordan skal man reagere, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: