Kommentator: Mette Frederiksen vil trække S mod venstre

Mette Frederiksen er moden til at blive en stærk formand for Socialdemokraterne, lyder vurderingen.

Mette Frederiksen giver her sin første kommentar som S-boss (foto: Jakob Jørgensen)

Mette Frederiksen (S) er langt mere ideologisk orienteret end sin forgænger Helle Thorning-Schmidt (S).

Det mener politisk kommentator på Altinget Erik Holstein om den afgående justitsminister, der lørdag eftermiddag blev konstitueret formand for Socialdemokraterne. Helle Thorning Schmidt gav sin afløser en krammer, da hun ankom til Scandic Hotel. Foto: Philip Davali Dansk politik Exit Helle: Nu er Mette F. S-boss

Han forudser, at Mette Frederiksen vil ændre kursen for partiet.

- Der vil komme en moderat venstredrejning af partiet. Det er dog ikke sådan, at partiet vil gå

  Ekstra Bladet giver dig overblikket over samtlige 179 nye folketings-medlemmer. (Foto: Michael Mottlau) Dansk politik Overblik: Her er det nye folketing

i total opposition og grave sig ned og være total defensiv. Det tvivler jeg på. For det vil en lang række socialdemokrater være imod, siger Erik Holstein.

Han påpeger, at Mette Frederiksen startede på partiets yderste venstrefløj, da hun blev valgt til Folketinget i 2001.

Socialdemokraternes samarbejde med blå blok afhænger også af, hvordan den kommende regerings-konstellation kommer til at se ud. I særdeleshed om Dansk Folkeparti bliver tildelt ministerbiler.

- Hvis der kommer en ren Venstre-regering, vil hun gribe de chancer, der kommer, til at lave forlig uden om regeringen sammen med Dansk Folkeparti. Det bliver mere kompliceret med en VO-regering, hvor det vil være mere fristende at grave sig ned, siger Erik Holstein.

Uanset hvad mener den politiske kommentator, at Mette Frederiksen er blevet mere moden, mens Socialdemokraterne har siddet i regering. For fire år siden var hun ikke nær så oplagt som ny formand, hvis Thorning havde tabt valget i 2011.

- Hendes tid som beskæftigelsesminister og justitsminister har vundet respekt - også blandt en række af de partifæller, som er uenige med hende og ligger mere til højre. Hun har taget en masse hug. Hun har ikke bare sejlet under bekvemmelighedsflag.

- Hun kommer ind som en rigtig stærk formand uden at have en egentlig opposition imod sig, siger Erik Holstein.

Mette Frederiksen ventes at blive endelig valgt som ny formand på Socialdemokraternes ekstraordinære partikongres, som holdes søndag 28. juni.

Her kommenterede Helle Thorning-Schmidt på dagens formandsskifte

87 kommentarer
Vis kommentarer