Kommentator: Nyt parti vil give problemer for Ellemann

Det bliver svært for Ellemann at blive statsminister efter oprettelsen af nyt parti, vurderer kommentatorer

Er der plads til Fremad på den politiske scene? Henrik Qvortrup fælder dom over Ammitzbøll-Bille og Egelunds nye parti.
Følg Politik

Lanceringen af det nye borgerlige parti Fremad kommer til at give store problemer for Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, hvis han skal blive statsminister efter næste valg.

Det vurderer Børsens politiske kommentator, Helle Ib.

- Der kommer til at være risiko for stort stemmespild i blå blok, når endnu et parti skal forsøge at komme over spærregrænsen ved næste valg.

- For mange små partier kan blive en hæmsko for Ellemann. De mange små partier vil gøre fornemmelsen af et samlet projekt sværere, fordi de små partier skal stå stærkt på deres værdier, siger hun.

Simon Emil Ammitzbøll-Billes nye parti kan ifølge politisk kommentator blive en problem for Jakob Ellemann-Jensen og de andre i blå blok. Arkivfoto: Jens Dresling
Simon Emil Ammitzbøll-Billes nye parti kan ifølge politisk kommentator blive en problem for Jakob Ellemann-Jensen og de andre i blå blok. Arkivfoto: Jens Dresling
 

Det er de to tidligere medlemmer af Liberal Alliancen Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund, der står bag det nye parti.

Partiet bliver stiftet, mindre end tre uger efter at de to politikere forlod Liberal Alliance.

Men det bliver et stort arbejde for de to politikere, hvis partiet skal over spærregrænsen ved næste valg, mener Helle Ib.

- Det er meget sjældent, at det sker for et nyt parti, at de kommer over spærregrænsen. Det var historisk, at det skete for Nye Borgerlige.

- Jeg har meget svært ved at se, hvordan det skal lade sig gøre, at de vil kunne trække sig over spærregrænsen, når der er så mange små partier i blå blok, der kæmper om stemmerne, siger hun.

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU