Kommentator: Skatteudspil fra R er et kæmpe sats

Skatteudspil udstiller, at Radikale er presset i valgkampen, men udspillet er generende for Socialdemokraterne

Den Radikale leder, Morten Østergaard, vil sænke skatten med 13 milliarder kroner og give skattelettelser i både toppen og bunden.

En "ren radikal stiløvelse" har finansminister Bjarne Corydon (S) allerede kaldt det, men forslaget er et sats af de helt store og ret generende for Socialdemokratiet, vurderer Erik Holstein, politisk kommentator på Altinget.

Han mener, at forslaget er præget af, at De Radikale er pressede i valgkampen og står til at blive halveret i målinger. Udspillet skal trække stemmer til partiet.

- Socialdemokraterne og De Radikale har givet hinanden betydelig frihed i valgkampen, og i en vis udstrækning kan man godt leve med, at De Radikale kommer med en hel del udspil, som går stik imod Socialdemokraternes politik, siger han.

- Men det her er ret generende, og det er ikke særlig taktisk. Målet er nok ved at være fuldt.

Ud fra et partimæssigt standpunkt kan man godt forstå meldinger, der er kommet fra De Radikale, men i forhold til hovedformålet: at bevare regeringsmagten, så er det ikke supergenialt, mener Erik Holstein.

- Man kan undre sig over, at de ikke kigger mere på regeringen som sådan. Hvis det så ud som for en måned siden, hvor man næsten sikkert ville tabe regeringsmagten, så ville det give lidt mere mening det her, siger han og fortsætter:

- Så gjaldt det om at komme ud med et hæderligt resultat for partiet, men nu er det "on the edge", man har jo lige pludselig en 50/50 chance for at bevare magten, så skal man passe på ikke at komme med et udspil, der gør det sværere at få regeringsmagten.

Skaden for Socialdemokratiets valgkampstrategi er større end det De Radikale kan vinde ind, mener Erik Holstein.

Også Venstre, Konservative, SF og Enhedslisten har skudt udspillet ned - dog med forskellige begrundelser. Til gengæld hilser Liberal Alliance det radikale forslag velkomment.

40 kommentarer
Vis kommentarer