Kommunal bestyrelse politianmeldt for druk

Bestyrelsen i et fælles kommunalt varmeselskab i trekantsområdet har haft nogle muntre studieture

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

En anonym borger i trekantsområdet har anmeldt bestyrelsen i varmeselskabet TVIS I/S til politiet.

Baggrunden er en række ganske våde og selskabelige studieture til bl.a. Finland og New York.

Bestyrelsesformand Lars Schmidt afviser overfor Ekstra Bladet, at der blev drukket for meget på skatteborgernes regning på turen til Finland, som han deltog i.

Ifølge Lokalavisen Fredericia har bestyrelsen i TVIS I/S, som ejes af kommunerne Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart, bl.a. drukket til kl. 02.00 om natten og været til Broadway-show, været på en guidet tur rundt i New York samt doneret penge til en kirke i forbindelse med en gospelkoncert på skatteydernes regning.

Selskabet indsamler overskudsvarme fra blandt andet Shell-raffinaderiet, Skærbækværket og forbrændingsanlæg og fordeler det som fjernvarme i trekantsområdet.

I New York brugte den syv mand store bestyrelse 236.000 skattekroner, mens turen til Finland løb op i 119.000 kr.

57 drinks og tre fadøl
Ifølge Lokalavisen Fredericia tog syv bestyrelsesmedlemmer af sted 1. juni i år og kom hjem tre døgn senere. I mellemtiden løb barregningerne på færgen op i 3.640 kroner. Det fremgår ikke af bilagene, hvem der har drukket hvad.

Ifølge bilag, jurist Lars Bjørknæs/Journalista.dk har fået adgang til, blev der på færgen fra Sverige til Finland drukket 57 drinks og tre fadøl.

Hvis man sætter antallet af genstande lavt, viser bilagene, at bestyrelsesmedlemmerne i gennemsnit drak knap ni genstande i færgens bar under den overfart.

Ifølge lektor Sten Bønsing ved Alborg Universitet er det ulovligt, at selskabet bruger skattekroner på at give bestyrelsen oplevelsesture og lignende, som ikke har et klart, fagligt indhold.

Står inde for budgettet
Bestyrelsesformand Lars Schmidt, der også er vejlensisk byrådsmedlem for Venstre, fastslår overfor Ekstra Bladet, at han står helt inde for budgettet på turen til Finland, som er fra hans tid som formand.

- Det var en tur med høj faglig relevans, og når vi er afsted på studieture er det med fuld forplejning, siger Lars Schmidt.

- Siger du dermed, at drinks og øl til kl. 02.00 om natten er en del af medlemmernes diæter?

- Man kan selvfølgelig altid diskutere, hvad der er rimeligt, men man skal også huske på, at de bruger deres fritid og må tage fri fra arbejde for at deltage i turene.

TVIS I/S er nu ved at undersøge bilag fra de sidste fem års rejser.

- Jeg har kun været formand siden januar i år, men vi undersøger både bilag fra min og mine forgængeres tid. Jeg ønsker at have et overblik, inden jeg udtaler mig yderligere. Og det tager tid at gå det her igennem, men nu kigger vi på, om der er noget, der skal gøres anderledes, siger Lars Schmidt.

Ifølge Sten Bønsing er det usædvanligt med politianmeldelser i denne type sager.

Oftest bliver sagerne afgjort af Statsforvaltningen og det kommunale tilsyn.

1 af 2 Bestyrelsesformand Lars Schmidt mener ikke, at bestyrelsen drak for meget på borgernes regning under en tur til Finland i sommer. (Foto: Vejle kommune)
2 af 2 (Arkivfoto: AP)
55 kommentarer
Vis kommentarer