Annonce:
Annonce:

Koncert-kongen: Troels Lund vælter sig i gratis billetter

Troels Lund Poulsen har fået en masse gratis koncertbilletter i strid med reglerne, vurderer professor, der kalder det en 'skærpende omstændighed', at V-politikeren har udpeget storsponsor til vellønnet post

Troels Lund Poulsen med kæresten Anne Simonsen før koncerten med Metallica i Royal Arena. De eftertragtede billetter blev betalt af BC Hospitality Group, der har VIP-adgang til arenaen. Foto: James Alexander Thisted/Ritzau/Scanpix
Troels Lund Poulsen med kæresten Anne Simonsen før koncerten med Metallica i Royal Arena. De eftertragtede billetter blev betalt af BC Hospitality Group, der har VIP-adgang til arenaen. Foto: James Alexander Thisted/Ritzau/Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Venstres Troels Lund Poulsen griber sjældent i egen lomme, når han skal se nogle af verdens største bands.

Beskæftigelsesministeren har nemlig siden januar 2017 fået 20 billetter gratis til ti eftertragtede koncerter i sin egenskab af minister.

Det viser Ekstra Bladets gennemgang af gaver og officielle arrangementer i den såkaldte åbenhedsordning.

Samlet lyder prisen for koncertbilletterne på op til 20.000 kroner – dertil kommer værdien af eventuel vip-forplejning i forbindelse med arrangementerne.

I strid med reglerne
De mange koncerter er i strid med reglerne, vurderer Sten Bønsing, professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet.

– Umiddelbart er det svært at se, hvad det tjenstlige eller repræsentative formål for beskæftigelsesministeren er ved at deltage i så mange koncerter, siger Sten Bønsing.

Annonce:

– Det virker ikke umiddelbart som om, det er inden for reglerne for modtagelse af gaver, vurderer han.

Troels Lund Poulsen er regeringens absolut mest musikglade minister på andres regning. De 21 andre ministre har i gennemsnit været til lidt over en koncert hver.

Beskæftigelsesministerens gratis glæder tæller blandt andre store navne såsom Rolling Stones, Metallica og senest Depeche Mode i Royal Arena i København 9. januar i år.

Troels Lund Poulsen glæder sig til en gratis koncert med Metallica i Royal Arena 3. februar 2017. Privatfoto
Troels Lund Poulsen glæder sig til en gratis koncert med Metallica i Royal Arena 3. februar 2017. Privatfoto
 

Udpegede personligt
Både Metallica og Depeche Mode blev betalt af hotelvirksomheden BC Hospitality Group, som sammenlagt har givet Troels Lund Poulsen otte ud af de 20 gratis koncertbilletter siden februar 2017.

Troels Lund Poulsen og direktøren i BC Hospitality Group, Allan Agerholm, er da heller ikke fremmede for hinanden.

Annonce:

Som erhvervsminister udpegede Venstre-manden personligt hoteldirektøren som formand for VisitDenmarks bestyrelse. Allan Agerholm skulle dermed stå i spidsen for at markedsføre Danmark i tre år fra 2016-2018, hvilket giver et årligt honorar på 300.000 kr.

Om dette siger Sten Bønsing:

– Troels Lund Poulsens personlige udpegning af hoteldirektøren er et element i vurderingen af grovheden, og det vil være en skærpende omstændighed, der taler for, at det er et grovere tilfælde, lyder det fra professoren.

Vip-adgang
BC Hospitality Group har som partner i Royal Arena adgang til vip-billetter til koncerter.

Med disse kan man entrere den ’eksklusive vip-etage’ med egen indgang, hvor der kan vælges mellem flere forskellige menuer i vip-restauranten, og hvor man kan sætte sig i særligt komfortable vip-sæder under koncerten.

Det er ikke umiddelbart muligt for offentligheden at købe vip-billetter, hvorfor billetternes præcise værdi ikke kan fastslås.

Men almindelige danskere skulle samlet betale op til 8030 kroner for otte billetter til de koncerter, som Troels Lund Poulsen er blevet inviteret til af BC Hospitality Group.

Annonce:

Troels Lund: Jeg deltager i bred vifte af begivenheder

Troels Lund Poulsen kan ikke se noget problem i, at han har fået de mange gratis koncertbilletter:

’Jeg lægger vægt på at deltage i en bred vifte af begivenheder i hele landet, hvor jeg mere uformelt får mulighed for at drøfte aktuelle ting med den kommune, organisation eller virksomhed, der har inviteret mig – og ved koncerterne naturligvis også høre noget godt musik’, lyder det fra ministeren i et skriftligt svar.

Han afviser samtidig, at der er en sammenhæng mellem udpegelsen af Allan Agerholm til formand for VisitDenmark og de gratis billetter:

’Arrangementer, hvor der kan indgå en koncert, har selvfølgelig på ingen måde indflydelse på, hvem jeg udpeger til diverse poster.’

Helt sædvanligt
Fra Allan Agerholms side lyder det, at det er ’en helt sædvanlig fremgangsmåde blandt virksomheder’ at invitere gæster til sådanne arrangementer.

Annonce:

’Det eneste, der forventes af disse gæster, er en hyggelig aften i godt selskab’, lyder det i en mail fra Agerholm, som han kræver refereret af Ekstra Bladet i dens fulde længde, selvom han ikke svarer på de konkrete spørgsmål til sagen.

Da Ekstra Bladet i en opfølgende mail stiller spørgsmål til sammenhængen mellem billetterne og bestyrelsesposten i VisitDenmark, skærper Allan Agerholm tonen.

Han kalder dette en ’falsk modsætning’ og slår fast over for Ekstra Bladets journalist:

’Enhver insinuation/vinkling fra din side om uredelighed vil således for det første være ubegrundet og forkert og dertil injurierende. Det er i så fald dig – og ikke os – der ikke respekterer lovgivningen.’

Gratis billetter i hobetal

Her er de gratis koncerter, som Troels Lund Poulsen har fået:

BC Hospitality Group giver to billetter til koncert med Metallica i Royal Arena 3. februar 2017, som blev udsolgt på 18 minutter. Salgspris: Op til 1640 kr.

Jyske Bank Boxen giver to billetter til Elvis in Concert i Boxen i Herning 13. maj 2017. Salgspris: Op til 1600 kr.

Horsens Kommune giver to billetter til koncert med Rammstein 25. maj 2017. Salgspris: Op til 1390 kr.

Helsingør Kommune giver to billetter til koncert med Bryan Adams 29. juni 2017. Værdi inkl. spisning 1880 kr., oplyser kommunen.

BC Hospitality Group giver to billetter til koncert med Celine Dion i Royal Arena 15. juni 2017, som blev udsolgt på 16 minutter. Salgspris: Op til 3390 kr.

KPMG giver to billetter til koncert med Volbeat i Parken 26. august 2017. Værdi: 3510 kr. inkl. spisning og vin til maden, oplyser KPMG.

BC Hospitality Group giver to billetter til koncert med Sting i Royal Arena 24. september 2017. Salgspris: Op til 1500 kr.

Finans Danmark giver to billetter til koncert med Rolling Stones i Parken 3. oktober 2017. Salgspris: Op til 3380 kr. for tribune-pladser.

DR Koncerthuset giver to billetter til festkoncerten Reformationen 500 år 31. oktober 2017. Salgspris: Op til 400 kr.

BC Hospitality Group giver to billetter til koncert med Depeche Mode i Royal Arena 9. januar 2018. Salgspris: Op til 1500 kr.

Ud over koncertbilletter har Troels Lund Poulsen også fået ti billetter til revyer, teaterforestillinger og prisuddelinger. Der har også været tre billetter til fodboldkampe heriblandt pokalfinalen med middag 25. maj betalt af Telia Parken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: