Kone til fængslet slovak: Et problem for den danske regering hvis min mand er uskyldig

Fredag falder der dom i sagen om vold mod justitsminister Søren Pape Poulsens forlovede

Ekstra Bladets journalist Carsten Norton fortæller, hvad der er sket i retten indtil videre.
Følg Politik

FØLG RETSSAGEN DIREKTE HER!

Efter 50 dage falder der fredag endelig dom i sagen om vold mod justitsminster Søren Pape Poulsens (K) forlovede, Josue Medina Vasquez.

En slovakisk ishockeyfan har siden 17. maj siddet varetægtsfængslet bag tremmer i Vestre Fængsel. Tiltalt for at have slået justitsminister Søren Pape Poulsens (K) dominikanske forlovede, Josue Medina Vásquez. Den lange periode i politiets varetægt er opsigtsvækkende for en sag om simpel vold i nattelivet, hvor straframmen oftest er ca. 30 dage.

Vold mod Papes kæreste: Skifter advokat før retssag

Og konen til den fængslede slovak retter nu endnu en kritik af det danske retssystem, som hun mener er dybt politiseret i den højprofilerede sag med justitsministerens kommende mand.

- Det er en politisk sag, og hvis min mand ikke er skyldig, er det et stort problem for jeres regering. Så jeg tror ikke på, han bliver løsladt. Jeres myndigheder har behov for, at han bliver kendt skyldig og deporteret. Det er jeres danske ’retssystem’, siger hustruen Kate til Ekstra Bladet.

Af hensyn til den fængsledes identitet omtales hun kun ved fornavn. Redaktionen kender hendes fulde identitet.

Eksklusivt: Kone til fængslet slovak: Løkke har dømt min mand på forhånd

Kate har tidligere kritiseret statsminister Lars Løkke Rasmussen, der få timer efter anholdelsen af den slovakiske ishockeyfan midt om natten foran LA Bar i det indre København, fældede sin egen dom i sagen.

’Rystet over, at Søren Papes samlever Josue Medina Vazquez er blevet udsat for en hadforbrydelse. Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde være en selvfølge i 2018. Tanker til Søren og Josue.’

Netop den kommentar mener hustruen til den fængslede er et problem for retssikkerheden hos hendes mand.

– Jeg er vred og skuffet over retssystemet i Danmark. Efter han blev anholdt, talte jeg med en ven fra Sverige, der sagde: ’Bare rolig. Retssystemet i Danmark og Sverige er rigtig godt og helt uafhængig af politik.’ Men nu kan jeg kun grine ad det udsagn. Retssystemet er underlagt politikerne. Tydeligvis, sagde hustruen Kate til Ekstra Bladet under et interview i sidste måned.

Konen, der siden 17. maj har været alene med parrets to piger samt gravid med et tredje, mener, at Josue Medina Vasquez’ skiftende forklaringer i sagen er et problem for den dominikanske forurettede i sagen.

- Under normale omstændigheder, burde han straffes for falsk vidneforklaring. I stedet sidder min mand fængslet i 50 dage, siger Kate til Ekstra Bladet.

Helle Hald, bistandsadvokat for Josue Medina Vásquez, har tidligere over for Ekstra Bladet udtalt, at hun ikke mener, at Josue Medina Vasquez skal forholde sig til kritikken af det danske retssystem.

– Jeg synes faktisk, man beskytter min klient for lidt i den her sag. Han er forurettet. Man får det til at lyde, som om det er en sag mellem to parter. Det er det ikke. Min klient er forurettet i den her sag, sagde Helle Hald til Ekstra Bladet i forbindelse med interviewet med Kate for et par uger siden.

– Min klient er bare et menneske. Han skal ikke forholde sig til, hvad den tiltaltes kone mener.

Tiltalt for vold mod Papes forlovede: Se video af anholdelsen

Løkke 'dømte' ishockey-fan for hatecrime: Nu mangler beviset

Ekstra Bladet følger sagen, som afgøres i Københavns Byret fredag.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind