Kong Henrik elsker Røde Kors

Han har gjort rigtigt meget for Røde Kors, siger generalsekretær Anders Ladekarl

Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, har været glad for det arbejde, kong Henrik har udført for organisationen (Foto: Finn Frandsen, POLFOTO)
Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, har været glad for det arbejde, kong Henrik har udført for organisationen (Foto: Finn Frandsen, POLFOTO)

Kong Henriks hjerte banker for Dansk Røde Kors.

Det fastslår generalsekretær Anders Ladekarl, der er spændt på, om kong Henrik fortsætter som protektor, efter han er gået på pension.

- Han har gjort rigtigt meget for Røde Kors. Det var eksempelvis ham, der foreslog, at vi skulle holde en velgørenhedsmiddag på Fredensborg Slot i september 2014 i anledningen af Røde Kors’ 150 års jubilæum, siger Anders Ladekarl.

Mange besøg
Han har endnu ikke hørt fra kongehuset, om kong Henrik vil fortsætte som protektor for Røde Kors, eller om han vil overlade det til kronprins Frederik eller en anden i den kongelige familie.

- Henrik har været meget aktiv bl.a. i vores erhvervskomite og i vores hovedbestyrelse. Han deltager hvert år i vores repræsentantskabsmøde, og han har mange gange besøgt og åbnet vores Røde Kors butikker rundt om i landet.

- Hvor meget har han rejst med Røde Kors de seneste år?

- Det er ikke blevet til så meget. Kronprins Frederik har mere og mere overtaget hans internationale forpligtelser for Røde Kors, siger Anders Ladekarl.

En protektors rolle
En kongelig protektors rolle varierer fra forening til forening, fremgår det af kongehusets hjemmeside.

- Når medlemmer af den kongelige familie påtager sig protektioner, betyder det, at de påtager sig at beskytte og begunstige den relevante forening, institution, sag eller organisation.

- Ofte vil protektoren aflægge årlige besøg i protektionen og desuden være til stede ved særlige begivenheder og arrangementer og i det hele taget følge den pågældende forenings arbejde, står der på kongehusets hjemmeside.

Her ankommer kongen til årets royale nytårskur.

86 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere