Konservative afviser danske soldater til Mali

Endnu før regeringen er færdig med at orientere Udenrigspolitisk Nævn, melder K stærkt tvivlende ud om Mali.

Konservatives Rasmus Jarlov, afviser støtte til dansk militærindsats i Mali (Foto: Jan Sommer)
Konservatives Rasmus Jarlov, afviser støtte til dansk militærindsats i Mali (Foto: Jan Sommer)

Samtidig med, at regeringen bag lukkede døre orienterer Udenrigspolitisk Nævn om, hvordan den vil bidrage til FN's militære operation i Mali, melder den konservative forsvarsordfører, Rasmus Jarlov, sit partis holdning ud.

- Vi er som udgangspunkt skeptiske, siger Rasmus Jarlov til TV2 News.

De konservative har hele tiden været skeptiske over for det ønske, som den danske FN-generalmajor Michael Lollesgaard i sidste uge kom frem med. Han bad om 250 soldater til en kampklar mobil forsyningsenhed - en såkaldt "Combat Convoy Battalion".

Ifølge TV2 News er regeringen kommet frem til, at Danmark skal sende 20 specialstyrker og et Herculesfly, men det ændrer ikke De Konservatives holdning.

- Vi er ret skeptiske. Vi skal prioritere indsatsen. Forsvaret har ikke ret mange ressourcer. Vi mener, at Irak og Syrien er vigtigere i forhold til Mali, der er en lidt perifer konflikt, siger Jarlov.

Regeringen skal finde flertal i Folketinget for sin beslutning, men Jarlov tvivler på, at regeringen vil have held til at overbevise hans parti.

- Jeg har svært ved at se, at det er en god mission, siger Jarlov til TV2 News.

FN-styrker har været i Mali siden 2013 og lidt svære tab. Alene i det seneste halve år, hvor den danske generalmajor, Michael Lollesgaard, har stået i spidsen for missionen, er der omkommet flere end 50 FN-soldater som følge af terroristangreb - primært angreb med vejsidebomber.

10 kommentarer
Vis kommentarer