Konservative: Det ligner en slagtning af miljøområdet

Hvis regeringen lægger miljøbesparelser for 340 millioner kroner på bordet, vil De Konservative kæmpe imod

Regeringsgrundlagets udmelding om 'grøn realisme' ser ud til at give udslag i besparelser på 340 millioner kroner på miljø-, klima- og transportområdet, skriver Information.

Men hvis regeringen har tænkt sig at foreslå det katalog af nedskæringer, som avisen er kommet i besiddelse af, bliver det ikke med konservative stemmer, at det bliver vedtaget.

Det fastslår partiets miljø- og klimaordfører, Mette Abildgaard,

- Det er godt nok deprimerende læsning. Det vidner i den grad om en regering, som ikke har nogen ambitioner på det her område, og som ikke ønsker en grøn omstilling, siger hun.

- Selvfølgelig kan vi se på, om der er enkelte initiativer, hvor vi kan bruge pengene bedre. Det er vi altid åbne over for, men det her ligner bare en helt systematisk slagtning af området.

De fortrolige dokumenter fra Claus Hjort Frederiksens (V) finansministerium lægger blandt andet op til, at dele af Naturplan Danmark skaleres ned, at klimapuljen fra sidste års finanslov tilbagerulles, og at puljen til 'grønne ildsjæle' sløjfes.

Sammenlagt peger finanslovnotaterne på potentielle besparelser på det grønne område på knap 340 millioner kroner for perioden 2016-19, det vil sige frem til næste ordinære folketingsvalg.

Dertil ønsker Finansministeriet at annullere flere centrale grønne målsætninger, herunder målet om 40 procent CO2-reduktion i 2020, målet om 100 procent vedvarende energi i 2050 og målet om udfasning af kul i kraftværker.

Mette Abildgaard håber, at papirerne bare er et 'første udkast' og aldrig bliver lagt frem som et egentligt forslag.

- Hvis de lægger det her på bordet til en finanslovforhandling, er det noget, vi har tænkt os at kæmpe meget aktivt imod.

- Vi har en klar politik om 40 procents CO2-reduktion i 2020, og jeg har meget svært ved at se formålet med at droppe det og de øvrige mål med et fingerknips.