Konservative klandrer Skat for "historisk skatteskandale"

Danmark kunne få seks kræftpakker for Skats tab på udbytteskatten, siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K)

Følg Politik

Hvordan skal danskerne have tillid til Skatteministeriet, som har sendt 12,3 milliarder kroner til udenlandske kriminelle, lyder det fra De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen.

Tirsdag aften oplyste skatteminister Karsten Lauritzen (V), at regningen er steget med over tre milliarder kroner, så mankoen nu er over et dusin milliarder kroner.

- Det er danmarkshistoriens største offentlige skandale. Det kunne vi have brugt til mange gode ting på grund af manglende kontrol, styring og sløseri i Skat, siger Brian Mikkelsen.

Han vil onsdag middag fortælle skatteministeren, hvad danskerne har mistet på sagen. Beløbet svarer til seks af de kræftpakker, som regeringen fremlægger onsdag, lyder det.

- Vi kunne have haft bedre kræft- og hjertebehandling og bedre skoler, hvis man ikke havde mistet de penge. Derfor skal der ryddes gevaldigt op i Skat, siger Brian Mikkelsen.

- Der er ikke blot brug for en støvsugerbande, men en hel oprydningsbande, for at der kommer styr på den butik igen.

Trods kritikken er De Konservative klar til at sende flere penge til Skat, som Karsten Lauritzen kræver på finansloven for at finansiere sin investeringsplan.

- Der er også brug for nogle ressourcer, så pengene ikke bare fosser ud af Danmark. De skal ikke gå til udenlandske kriminelle, siger Brian Mikkelsen.

I efteråret forhandler partierne også en ny ejendomsvurdering. De Konservative kræver grundskyld og ejendomsværdiskat væk. Staten skal i stedet beskatte boligejerne, når de forlader ejendomsmarkedet, påpeger han.

- Hvis man fik ryddet op i den bule med alle de problemer, der er i Skat, ville det løse sig, hvis man fik fjernet ejendomsvurderingerne, hvor der var fejl i hver tredje, siger Brian Mikkelsen.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind