Annonce:
Annonce:

Konservative ringede til journalist: Pape ville tale om 'sine seksuelle præferencer'

De konservatives pressetjeneste serverede historie om dengang ukendte Søren Pape Poulsens homoseksualitet til avis

Søren Pape Poulsen viser sin kæreste Josue frem på Det Konservative Folkepartis landsråd i 2014, hvor han formelt er blevet valgt som partiets formand. (Foto: Rumle Skafte)
Søren Pape Poulsen viser sin kæreste Josue frem på Det Konservative Folkepartis landsråd i 2014, hvor han formelt er blevet valgt som partiets formand. (Foto: Rumle Skafte)
Annonce:
Følg Politik

At justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er homoseksuel er ingen hemmelighed.

Men historien bag, hvordan den konservative formands seksualitet blev kendt i hele landet, kommer nu frem i et nyt interview med partiformanden i bl.a. Viborg Stifts Folkeblad og Fyens Stiftstidende.

Her beskriver politisk redaktør Elisabet Svane, hvordan de konservatives pressetjeneste tilbage i sommeren 2014 serverede nyheden for Fyens Stiftstidende, da Pape som en kæmpe overraskelse havde overtaget formandsstolen hos de konservative.

I artiklen beskriver Elisabet Svane, hvordan hun helt rutinemæssigt havde bedt om et interview med den på landsplan helt ukendte Viborg-borgmester, der nu pludselig skulle være formand for det notorisk internt krigslystne parti.

Annonce:

'Hvem var han dog, denne mand, der havde sagt ja til at sætte sig i en af dansk politiks katapultstole, hvorfra mere rutinerede kræfter uden besvær var blevet skudt ud i galakserne? Der gik et par dage, så ringede pressetjenesten og meddelte, at ja, Søren Pape ville gerne tale med mig,' hedder det i artiklen, der fortsætter:

'Også om sine seksuelle præferencer, som det blev sagt.'

Pape: Jeg er homoseksuel

Den lettere kryptiske teaser for Papes vaner i soveværelset viste sig dog som bekendt blot at indeholde oplysningen om hans seksuelle orientering.

I dag er den bredt kendt i hele landet.

Og Søren Pape stod da også kort tid efter den offentlige afsløring af sin seksualitet frem i Ekstra Bladet og præsenterede sin kæreste Josue Medina Vasquez, der stammer fra Den Dominikanske Republik, og bor med Pape hjemme i Viborg.

Pape: Her er min kæreste

Pape: Sådan scorede jeg Josue

I interviewet fortæller Søren Pape, at han og Josue planlægger at blive viet i Viborg domkirke, der nu kan lade sig gøre efter Folketingets godkendelse af homovielser fra 2012.

Annonce:

- For mig er det vigtigt, at det bliver i en kirke. Det er det også for Josue, men der, hvor han kommer fra, bliver to mænd bare ikke gift. Det kan vi her, og domkirken er den kirke, vi bruger om søndagen. Ikke hver søndag, men når jeg er hjemme, går vi derover til gudstjeneste, siger Søren Pape Poulsen.

En kirkelig vielse efter den nye ægteskabslov, der tillader homovielser, mellem en partileder og hans partner vil være en markant begivenhed. Ikke mindst for en konservativ partiformand, hvis eget parti var delt i spørgsmålet, da loven blev sendt til afstemning i 2012. Dengang stemte både Lene Espersen og Tom Behnke imod forslaget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: