Konservative til Dansk Folkeparti: Gå i regering

Brian Mikkelsen og Søren Pape Poulsen mener begge, at Dansk Folkeparti skal være en del af den nye regering.

Brian Mikkelsen opfordrer Dansk Folkeparti til at gå i en regering. (Foto: Jens Dresling)
Brian Mikkelsen opfordrer Dansk Folkeparti til at gå i en regering. (Foto: Jens Dresling)

Selvom Dansk Folkeparti nu er Danmarks største borgerlige parti, ligger det ikke nødvendigvis fast, at partiet går i regering. Men ifølge De Konservative bør Dansk Folkeparti nu tage ansvar som det største parti i blå blok.

- Jeg vil opfordre Dansk Folkeparti til at gå i regering. Det er selvfølgelig op til dem selv, men hvis vi var så store, så ville jeg gå i regering til enhver tid, fordi det er der, man får indflydelse, siger Brian Mikkelsen (K) til Ritzau og fortsætter:

- Jeg synes, man skylder sine vælgere at gå efter indflydelse og ikke bare stå og råbe. Man bør søge mest mulig indflydelse hver dag. Og så må de jo vurdere, hvor de får mest mulig indflydelse, lyder det fra Brian Mikkelsen.

I modsætning til Dansk Folkeparti gik De Konservative tilbage ved valget. Partiet fik blot 3,4 procent af stemmerne, hvilket giver seks mandater.

Brian Mikkelsen vil dog ikke tage stilling til, hvorvidt De Konservative alligevel kan gå i regering.

- Vores udgangspunkt er, at vi vil have størst mulig indflydelse. Det kan være, at det er uden for regering. Det kan også godt være, at det er inden for, siger Brian Mikkelsen.

Ifølge De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ser det ikke umiddelbart ud til, at partiet skal i regering. Han afviser dog ikke noget.

- Jeg har under valgkampen sagt, at hvis vi skal indgå i et regeringssamarbejde, så skulle vi være gået frem, men jeg har det også sådan, at vi jo har de afgørende mandater, siger Søren Pape Poulsen til TV2

Han er dog på linje med sin partifælle Brian Mikkelsen og mener også, at Dansk Folkeparti bør gå i regering.

- Jeg synes, det ville være mærkeligt, hvis et så stort parti ikke går i regering. Men det skal de selv afgøre, siger Søren Pape Poulsen.

Dansk Folkeparti opnåede 37 mandater ved det netop overståede folketingsvalg. Dermed er partiet større end Venstre, der med 34 mandater er det næststørste parti i blå blok.

32 kommentarer
Vis kommentarer