Konservative undrer sig over Støjberg: Hvad er problemet?

De konservative ser ingen grund til, at Inger Støjberg gør en sag ud af, at muslimer skal tage ferie under ramadanen

Mette Abildgaard (tv) mener, at Inger Støjberg problematiserer noget, der ikke et et reelt problem. Foto: Jens Dresling
Mette Abildgaard (tv) mener, at Inger Støjberg problematiserer noget, der ikke et et reelt problem. Foto: Jens Dresling

Inger Støjbergs (V) opfordring til, at muslimer skal holde ferie under ramadanen, vækker hovedrysten hos Venstres regeringspartner, de konservative.

Foto: Jens Dresling Dansk politik Støjberg i Ramadan-opfordring til danske muslimer: - Farligt for os alle

Partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard, mener ikke, at politikerne skal blande sig i, om de fastende muslimer bør gå på arbejde eller ej.

- Vi mener, at det er arbejdsgivernes ansvar at sikre, at medarbejderne, der møder på arbejde, er i stand til at udføre deres arbejde. Det er uanset, om man er buschauffør hos Movia eller operationssygeplejerske. Man skal kunne udføre jobbet, uanset om man er på en fem-to-kur, der gør, at man faster to dage om ugen, eller om man er muslim, der markerer ramadan, siger Mette Abildgaard og fortsætter:

- Vi skal ikke gøre en politisk sag ud af noget, medmindre der er en grund til det. Og jeg har den oplevelse, at man håndterer det her fint de steder, hvor det er relevant. Det har været fint at høre fra Movia (trafikselskab, red.), at de finder praktiske løsninger på det, og at de ikke har registeret, at der er problemer med ulykker eller andet, der er relateret til ramadanen.

Mangler eksempler
Det er debatindlæg fra Inger Støjberg i BT, der har fået ramadan-debatten til at blusse op. Her skriver udlændinge- og integrationsministeren bl.a.:

'Det kan helt lavpraktisk være farligt for os alle, hvis buschaufføren hverken spiser eller drikker i løbet af en hel dag, ligesom man selvsagt ikke yder og præsterer nær det samme på fabrikken eller på sygehuset, hvis man gennem en hel måned ikke spiser og drikker i alle døgnets lyse timer.'

På den baggrund lyder det fra Støjberg:

'Jeg vil ikke fratage danske muslimer muligheden for at dyrke deres religion og religiøse højtider, men jeg vil opfordre dem til, at man som muslim holder ferie i ramadanmåneden, så det ikke får en negativ indvirkning på resten af det danske samfund.'

Hos de konservative bifalder Mette Abildgaard, at 'Inger Støjberg altid bidrager til debatten'. Men:

- Det er vigtigt, at vi ikke gør et problem ud af noget, som ikke er et problem. Og vi mangler at høre de konkrete cases ude fra virkeligheden, hvor man oplever, at der er et problem, som ikke bliver håndteret af arbejdsgiveren, lyder det fra den politiske ordfører.

Inegr Støjbergs seneste udfald mod muslimer falder i skidt jord hos Venstre-partifælle. Arkivfoto: Jens Dresling Dansk politik Interne tæsk til Støjberg: Jeg er ikke den eneste

414 kommentarer
Vis kommentarer