Konservative vil give skolebørn fri på Margrethes fødselsdag

Fri på dronning Margrethes fødselsdag til alle de små, mener de konservative.

Dronning Margrethe kan se frem til, at alle københavnske skolebørn får fri på hendes fødselsdag, hvis det står til de konservative. (Foto: Niels Hougaard)
Dronning Margrethe kan se frem til, at alle københavnske skolebørn får fri på hendes fødselsdag, hvis det står til de konservative. (Foto: Niels Hougaard)

Københavnske skolebørn skal have fri til at hylde Dronningen på hendes fødselsdag.

Det mener lederen af de konservative i Københavns Borgerrepræsentation, Rasmus Jarlov, så alvorligt, at partiet vil sætte forslaget til afstemning på rådhuset.

- Dronningens fødselsdag er en samlende festdag for hele Danmark. Den styrker fællesskabet og sammenholdet. Langt de fleste danskere er tilhængere af monarkiet, og det fanger også børnene. Bare se hvor mange børn der dukker op på Amalienborg for at hylde Dronningen. Det vil vi gerne give dem bedre mulighed for, siger Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

Se også: Så kiggede fødselaren frem

Se også: Dronningens fødselsdag: Her bliver der trafikrod

De konservative henviser til, at partiet betragter Dronningens fødselsdag som en national festdag. Som erstatning vil de sløjfe 1. maj som fridag.

- Vi håber selvfølgelig, de andre partier vil bakke op om idéen. Alle hylder Dronningen i dag, så vi håber, at også Socialdemokraterne vil erkende, at denne samlende nationale festdag er vigtigere end bestemte fløjpolitiske mærkedage som eksempelvis 1. maj, lyder det fra Jarlov.

Partiet vil sætte forslaget til afstemning i København, så det kan gælde allerede fra næste skoleår. Da d. 16. april falder på en lørdag og en søndag de næste to år, vil det dog først have betydning fra 2018.

76 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere