Annonce:
Annonce:

Konservativt bagland: Pape har klaret det til et 12-tal

Der er stor opbakning til De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, efter Eva Kjer Hansens afgang lørdag

Annonce:
Følg Politik

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har for alvor fået markeret sig på Christiansborg med sin mistillidserklæring til Eva Kjer Hansen.

Lørdag formiddag betød De Konservatives mistillid nemlig, at Eva Kjer Hansen trak sig som miljø- og fødevareminister. Dermed fik Søren Pape Poulsen, der i Christiansborg-sammenhæng er lidt af en grønskolling, sin vilje.

Og fra det konservative bagland er der nu stor opbakning til formanden, som blev valgt ind i Folketinget ved sidste års valg.

Opbakningen kommer fra blandt andre Michael Ziegler (K), der er borgmester i Høje-Taastrup Kommune.

- Han har klaret en meget vanskelig situation på en utrolig flot måde. Jeg vil faktisk give ham et 12-tal for forløbet, siger han til Ritzau og tilføjer:

Annonce:

- Han har haft is i maven i en periode, som var meget vanskelig, og han har insisteret på, at der skal være ordentlighed i dansk politik.

Benedikte Kiær (K), der er borgmester i Helsingør Kommune, har også kun rosende ord til K-formanden efter de seneste dages nervekrig på Christiansborg.

- Det her er et meget godt billede på, at vi har at gøre med en meget stålfast mand, der mener, hvad han siger, og som står ved sit eget ord, siger hun til Ritzau og tilføjer:

- Han er en person, som med 100 procents sikkerhed overholder sine aftaler og kæmper med næb og kløer for dem, der er med i aftalen.

Søren Pape Poulsen meldte tirsdag ud, at De Konservative ikke længere havde tillid til Eva Kjer Hansen som følge af et langt samråd om den omstridte landbrugspakke. Det er den mistillid, der har betydet, at Eva Kjer Hansen har trukket sig som minister.

Annonce:

Og borgmesteren i Viborg, Torsten Nielsen (K), bakker op om Søren Pape Poulsen, der i øvrigt bar borgmesterkæden i den midtjyske domkirkeby, inden Torsten Nielsen overtog den.

- Når han siger en ting, så er det noget, han mener. Når han siger, at han går ind for ordentlighed, så viser han det med al tydelighed, siger Torsten Nielsen til Ritzau.

Der er dog også kritik at spore i det konservative bagland. Borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen (K), ærgrer sig over, at man må sige farvel til en minister, der ifølge ham har gjort et godt stykke arbejde.

- Nu havde vi endelig fået en minister, som havde indsigt, forstand og vilje til at fremme landbrugets muligheder for at eksistere fremadrettet.

- Så det er rigtig træls, at hun har trukket sig, siger Knud Kristensen til Ritzau.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: