Konservativt koryfæ forlader partiet i protest

Viggo Fischer, der i mange år var fremtrædende K-politiker, melder sig ud i protest mod udlændingestramninger

K-koryfæet Viggo Fischer melder sig ud af partiet i protest. Her ses han (t.h.) på de konservatives landsmøde i 2007 sammen med Lars Barfoed. (Foto: Henrik Schütt)
K-koryfæet Viggo Fischer melder sig ud af partiet i protest. Her ses han (t.h.) på de konservatives landsmøde i 2007 sammen med Lars Barfoed. (Foto: Henrik Schütt)

Den tidligere konservative folketingspolitiker Viggo Fischer melder sig ud af partiet i protest mod især de udlændingepolitiske stramninger og besparelserne på ulandsbistanden.

Det skriver han i et debatindlæg i Politiken.

- For mig er tiden nu kommet til at sige fra. Partiet er på gale veje.

- Min hovedbegrundelse for udmeldelsen er partiets indstilling til asylproblematikken, hvor de konservative har netop lagt stemmer til regeringens kritisable hastværk, en svært overskuelig ændring af udlændingeloven, skriver han blandt andet.

Han nævner også nedskæringerne i ulandsbistanden som baggrund.

Efter 10 år i den konservative folketingsgruppe sluttede Viggo Fischers politiske karriere i 1990'erne.

Ved afhøringerne under tamilsagen husker mange ham for gang på gang at sige: 'Det erindrer jeg ikke'. Fischers folketingskarriere endte, da han i kølvandet på tamilsagen mistede sit mandat ved folketingsvalget i 1994.

Han har dog markeret sig siden i kronikker, blandt andet da han var utilfreds med de konservatives 'alt for profilløse forhold til DF under VK-regeringen'.

Sideløbende med den politiske karriere har Viggo Fischers hjerte banket for det udenrigspolitiske, og han var gennem mange år formand for Den Danske Afghanistan Komité.

101 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere