Konservativt koryfæ sammenligner DF med Ku Klux Klan

I Dansk Folkepartis top er man rasende og kræver en undskyldning fra den tidligere konservative finansminister Henning Dyremose, efter at han har sammenlignet DF med Ku Klux Klan

Foto: Rumle Skafte/John Bazemore, AP/Mie Brinkmann
Foto: Rumle Skafte/John Bazemore, AP/Mie Brinkmann

Den tidligere konservative finansminister Henning Dyremose har mildest talt skabt vrede i toppen Dansk Folkeparti.

Dyremose, der også har været konsernchef i telegiganten TDC, har sammenlignet Dansk Folkeparti med den racistiske og højreekstremistiske amerikanske organisation Ku Klux Klan.

Det finder man sig ikke i hos Dansk Folkeparti. Medlem af DF-ledelsen Martin Henriksen kræver en undskyldning fra Dyremose. Samtidig mener top-DF'eren, at den konservative partiledelse kraftig bør overveje, om Dyremose fortsat skal være medlem af partiet.

Det er over for Radio24syv, at Henning Dyremose har draget sammenligningen mellem Dansk Folkeparti og Ku Klux Klan:

- Jeg er en lille smule ked af sammenligningen, men kan næsten ikke lade være. Jeg var i min ungdom i USA og oplevede Ku Klux Klan. Det var nogen, der i høj grad var socialister på den økonomiske politik - det var de fattige arbejdere. Men de var samtidig hadefulde som bare pokker i forhold til negerne, og det er lidt det, jeg oplever i Dansk Folkeparti: At de egentlig er blevet socialister i den økonomiske politik, men de er hadefulde i forhold til specielt de udlændinge, som er muslimer, lyder det fra Dyremose.

Rablende gal
Disse udtalelser fra Henning Dyremose får Martin Henriksen til at reagere kraftigt:

- Manden er jo rablende gal. Kæden er hoppet fuldstændig af. At han kan finde på at sammenligne Dansk Folkeparti med Ku Klux Klan siger rigtig meget om manden selv. Det bør de konservative meget kraftigt gå ud at tage afstand fra, og de bør seriøst overveje, om han fortsat kan være medlem hos dem, lyder det fra Henriksen, der fortsætter:

- Det ville være passende, hvis Dyremose sagde, at det er en fejl, at han klart er gået over stregen, og at han derfor siger undskyld. Ikke så meget til Dansk Folkeparti - vi skal nok overleve - men mere til de mange danskere, der har stemt på Dansk Folkeparti, og gør det, fordi de er bekymrede over indvandringen, og ikke fordi de mener, at man skal lynche folk eller alle muligt andre forfærdeligheder, som Ku Klux Klan gennem tiden har gjort sig skyldige i.

For egen regning
Ekstra Bladet har foreholdt Martin Henriksens udtalelser for de konservative. En i skriftlig kommentar siger partisekretær Søren Vandsø følgende om Henning Dyremoses sammenligning mellem DF og Ku Klux Klan.

'Udtalelsen må stå for egen regning. Det siger sig selv, at sammenligningen ikke repræsenterer vores syn på Dansk Folkeparti, som vi i øvrigt har et godt og fortroligt samarbejde med, lyder det fra Søren Vandsø, der ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Henning Dyremose til sagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen