Korrekte dagpenge-tal: Dem får I først til juli!

Tidligst til juli står det klart, hvor mange personer der har opbrugt dagpengeretten, oplyser ministerium.

Pia Olsen Dyhr , formand for SF, forstår ikke, at den tekniske fejl ikke kan løses, så de rette tal kommer på bordet under valgkampen. (Foto: Jens Dresling)
Pia Olsen Dyhr , formand for SF, forstår ikke, at den tekniske fejl ikke kan løses, så de rette tal kommer på bordet under valgkampen. (Foto: Jens Dresling)

De tal, som flyver rundt i dagpengedebatten, er et halvt år for gamle. Men de bliver tidligst opdateret til juli. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet til Politiken.

Dansk politik Alvorlig it-fejl har mørkelagt dagpengetal siden november

Dermed kan diskussionen om, hvordan man forhindrer, at flere personer mister retten til dagpenge, fortsætte på et forkert datagrundlag i løbet af valgkampen.

Forsinkelsen af tallene skyldes en opdatering af sagsbehandlingen på dagpenge- og kontanthjælpsområdet.

Det var it-virksomheden KMD, der foretog opdateringen, som trådte i kraft 1. januar i forbindelse med beskæftigelsesreformen. Men trods adskillige testkørsler opstod der en lang række driftsproblemer - blandt andet at kommuner ikke kunne indtaste nye oplysninger i dagpengesystemet.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, mener, at tallet burde komme ud nu, så det kan indgå i valgkampen, hvor SF sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti kæmper for, at dagpengereglerne skal lempes.

- Det er helt uacceptabelt, at tallene er mørklagte under en hel valgkamp, hvor dagpengene netop står i centrum. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at ministeren ikke kan få løst dette it-problem, siger Pia Olsen Dyhr i en skriftlig kommentar.

Hun henviser til, at man efter hendes opfattelse eksempelvis ikke ville have fundet sig i, at der i flere måneder ikke kom et opdateret tal på asylansøgere.

- Jeg vil kraftigt opfordre ministeren til at få sat kul under arbejdet med at få løst den it-fejl. Det obstruerer jo fuldstændigt den demokratiske debat siger Pia Olsen Dyhr.

133 kommentarer
Vis kommentarer