Korruptionsvagt: 'En Løkke-classic'

Løkkes privatforbrug finansieres delvis af gaver og rabatter, og det er problematisk, mener korruptions-vagthund

Som så ofte før udsætter Lars Løkke Rasmussen sig selv for beskyldninger om korruption med sin yderst favorable lejekontrakt i Nyhavn.

Det vurderer Transparency International Danmark, hvis formål er at bekæmpe korruption og bestikkelse, efter Ekstra Bladet har afsløret, at Lars Løkke Rasmussen betalte en husleje for sin luksus-lejlighed i Nyhavn, der lå langt under markedsprisen, da han flyttede ind i 2012.

– Det her er en Løkke-classic, som Ekstra Bladet har afdækket flere gange, når det handler om Lars Løkkes adfærd, siger formand Jesper Olsen.

– Enhver politiker kan indgå en god aftale, men når det handler om Lars Løkke, er der tale om en række sager, hvor en del af privatforbruget nærmest systematisk finansieres via gaver eller store rabatter, fortæller han.

Se lejekontrakten: Løkke fik luksuslejlighed til spotpris

Korruptionsvagten hæfter sig især ved Ekstra Bladets historier om Lars Løkkes ophold i kvotekongens sommerhus og hjælp til konen Sólruns julegave på Dragsholm slot.

– Det rokker ved tilliden til politikerne, som får en generøs hyre for ikke at være sårbare overfor korruption, og Lars Løkkes adfærd angriber den samfundskontrakt, siger Jesper Olsen.

– Når du hele tiden får gaver, så kan giverne forlange eller forvente, at du på et tidspunkt gør noget i embedet, som er til fordel for dem, fortæller han.

- Så kan det være svært at vide, om politikerne gør ting, fordi de mener det, eller fordi de har fået en gave, fortæller Jesper Olsen.

- Hvorfor skulle de give et tilbud på halv pris i den her sammenhæng?

- Det må du spørge Jeudan om, siger Jesper Olsen.

Læs Lars Løkkes svar til historierne om hans luksuslejlighed til spotpris:

Løkke: Rigtig god husleje