Kortere skoledage på vej

Partierne bag skolereformen laver justering, der betyder kortere skoledage og flere fagtimer

Kristian Jensen. Foto: Jonas Olufson
Kristian Jensen. Foto: Jonas Olufson

Partierne bag skolereformen er blevet enige om en justering af den stærkt omstridte folkeskolereform, der nu betyder kortere skoledage til landets skoleelever.

Det oplyser finansminister Kristian Jensen.

Justeringen af folkeskolereformen betyder også, at der nu bliver 90 flere fagtimer til eleverne.

Det er regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, De Radikale og SF, som onsdag morgen er blevet enige om den opsigtsvækkende justering.

Dermed afslutter det et ret usædvanligt forhandlingsforløb, som blev rykket fra Undervisningsministeriet til Finansministeriet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil justere den omstridte folkeskolereform. Foto: Jens Dresling Dansk politik Få overblikket: Sådan vil Løkke lave om på folkeskolen

Ressort-ændringen skete, fordi Socialdemokratiet var utilfreds med undervisningsminister Merete Riisager (LA). Af samme årsag er det finansminister Kristian Jensen, der har været med til at afslutte forhandlingerne.

Det er et lille halvt år siden, at regeringen fremlagde en række forslag til justeringer af folkeskolereformen fra 2013.

Eleverne kan også se frem til 90 ekstra fagtimer. Regeringens oplæg var 480 timer, skriver Ritzau.

Konkret betyder det, at der bliver tilført 90 ekstra fagtimer årligt til fremmedsprog i 5. klasse, billedkunst i 6. klasse og historie i 9. klasse.

74 kommentarer
Vis kommentarer