Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata.
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Kovending efter brev-brøler: Nu stopper udvisningerne
En stor gruppe britiske statsborgere står til at blive smidt ud af Danmark, fordi de aldrig blev oplyst om en vigtig ansøgningsfrist. Nu bliver udvisningerne dog sat på pause, mens regeringen er i tænkeboks
Philip Russell er en af dem, der står til at skulle forlade Danmark, fordi han søgte fire dage for sent. Hør ham fortælle om sagen her.
Annonce:
Følger PolitikFølg Politik
De danske myndigheder vil alligevel sætte udvisningerne af britiske statsborgere, der efter Brexit ved en fejl har søgt om opholdsdokument for sent, på pause.
Det oplyser Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) i en pressemeddelelse.
SIRI's brev-brøler Ekstra Bladet har de seneste måneder afdækket, hvordan flere briter aldrig modtog tre orienteringsbreve fra myndighederne, som havde til opgave at oplyse om, hvornår de skulle søge om at forny deres opholdstilladelse efter Brexit.
Det har medført, at flere søgte for sent og derfor enten står til at blive udvist eller allerede er blevet tvunget ud af landet. For mange betyder det et farvel til venner, kærester, arbejde og det liv, de har opbygget i Danmark.
Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) erkendte i begyndelsen af januar, at dele af forløbet har været ærgerligt, og at regeringen derfor vil se på, 'om det skal give anledning til tiltag over for de berørte personer.'
Regeringen gik altså i tænkeboks, men i mellemtiden fortsatte sagsbehandlingen ufortrødent. Indtil nu.
Philip og Frederikke er blandt de mange, der er ramt af myndighedernes brev-brøler. Foto: Jonas Olufson
Søgte fire dage for sent: Et helvede! En af de briter, der står til at skulle forlade Danmark, er Philip Russell, som er forlovet med danske Frederikke.
- Vi er rigtig glade for, at udvisningerne nu er sat i bero, fortæller hun.
I parrets tilfælde fik Philip Russell søgt om lov til at blive i Danmark fire dage for sent, netop fordi han ikke havde fået myndighedernes breve.
Og det har haft store konsekvenser for deres hverdag:
Annonce:
- Det her skulle have været det lykkeligste år i mit liv. Jeg skulle starte et nyt liv med min forlovede i et nyt land, vi skulle have været gift, vi skulle have nydt livet.
Philip og Frederikke oplyser, at de endnu ikke har hørt fra SIRI. Deres sag er lige nu ved Udlændingenævnet, fordi de har klaget over afgørelsen. Men de forventer, at den med den nye udmelding vil blive sendt tilbage til SIRI.
- Fremtiden ser en smule mere lys ud, siger Frederikke Sørensen.
Danskernes umulige kærlighed
Her er et uddrag af, hvad Ekstra Bladet har skrevet om reglerne for familiesammenføring m.m.
Sendt hjem - Jeg er hadet i mit eget land:Russiske Vlada og danske Lene fik afslag på familiesammenføring på grund af en detalje om deres boligforhold. Trods Ruslands strenge syn på homoseksualitet mente de danske myndigheder ikke, at noget stod i vejen for, at parret kunne flytte dertil og være en familie.
Foto: Emil Agerskov
Carsten har fået nok af stramme regler: Farvel, Danmark!: 39 lønsedler og 23 andre dokumenter var ikke bevis nok for, at Carsten har boet og arbejdet i Spanien. Han måtte ikke få sin kone til Danmark og tog konsekvensen og forlod landet.
Cady ville bidrage til Danmark - og det fik hende smidt ud: I sin ansøgning om opholdstilladelse lagde amerikanske Cady vægt på, at hun ønskede at være sammen med sin danske kæreste, lære sproget og bidrage til vores samfund. Det skulle hun aldrig have gjort.
Bjarne blev afvist: Kan ikke bevise, at han kan dansk: Bjarne er født og opvokset i Danmark. Men han kunne ikke få papir på, at han bestod danskeksamen i folkeskolen, og derfor måtte hans kone ikke få opholdstilladelse.
Foto: Tim Kildeborg Jensen
Fejl splittede familie i fire år: Danske Zahra kæmpede i årevis for at få sin mand til Danmark. Da Ekstra Bladet gik ind i sagen, viste det sig, at afslagene, parret har fået, skyldtes en alvorlig fejl begået af myndighederne.
Foto: Anita Graversen
Hjem til Aarhus: Familie forenet efter fejl: Ekstra Bladet var med i lufthavnen, da Hossain blev forenet med sin kone og søn, efter at vi havde afdækket den alvorlige fejl, der havde holdt familien adskilt i fire år. Få måneder efter fik parret endelig familiesammenføring.
Foto: Linda Johansen
De er mindre kriminelle end danskere:Udenlandske ægtefæller til danske statsborgere er mindre kriminelle end danskerne selv, viser opgørelse. Desuden er 97,7 procent af arbejdsstyrken i beskæftigelse.
Minister indrømmer: Ja, de er mønsterborgere: Danske statsborgeres ægtefæller udgør ikke et integrationsproblem for Danmark, slog daværende udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) fast på et samråd i juni 2021, som han var indkaldt til på baggrund af Ekstra Bladets dækning.
110.000 kr.: Camilla og Noel har ikke råd til at være en familie:Camillas kæreste og faderen til hendes barn måtte rejse tilbage til Filippinerne. Parret har nemlig ikke råd til at betale det tårnhøje beløb, der er nødvendigt, hvis man vil søge familiesammenføring i Danmark.
Foto: Per Rasmussen
Egon fanget i gakgakregler: - Det er absurd:Egon har været i militæret, har hus og familie i Danmark og arbejder til daglig for Mærsk. Men han blev aldrig færdig med folkeskolen, og derfor kan han og hans kæreste ikke søge familiesammenføring.
Foto: Astrid Dalum
Britiske Philip smidt ud efter brev-kaos: - Vanvid:Efter brexit skulle Philip Russel søge om lov til at blive i Danmark, men han søgte fire dage for sent. Brevene, der skulle informere om fristen, kom nemlig aldrig, så nu står Philip til at blive smidt ud af landet.
Slår fast: Vi VIL ændre reglerne: Efter Ekstra Bladets afdækning ønsker et flertal i Folketinget nu at ændre reglerne for familiesammenføring, så færre danskere kommer i klemme, når de finder kærligheden i udlandet.
Foto: Jens Dresling
Løkke erkender: Ja, det var en fejl: Det var en fejl at stramme udlændingepolitikken så meget, som man gjorde, da Lars Løkke Rasmussen havde magten, erkender han.