Kovending: Mette F undsiger Thorning på dagpenge

Helt nye toner: Under Thorning var der ikke flere kroner til dagpengesystemet. Nu er der behov for nye og flere penge, siger Mette Frederiksen

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen

Mette Frederiksen (S) vil diske op med flere penge til et kommende nyt dagpengesystem.

Det slog hun fast under sin tale ved torsdagens åbningsdebat i Folketinget

- Det er afgørende, at vi får skabt et robust dagpengesystem, og på den baggrund er det vores opfattelse, at der vil være behov for at finde nye og flere penge, lød det bl.a. fra den socialdemokratiske formand, der ikke mener, at en 'samlet løsning, der er robust' kan findes inden for de nuværende rammer.

Dermed foretager Mette Frederiksen en komplet u-vending fra meldingerne under sin forgænger, Helle Thorning-Schmidt.

Thorning var nemlig kategorisk i sin afvisning af flere penge til dagpengesystemet, da hun holdt 1. maj-tale i Fælledparken for blot fem måneder siden.

- Vi skal have et dagpengesystem, hvor færre falder ud, og hvor der er mere tryghed. Og kære venner, det får vi. Men vi siger også klart, at vi har de penge, vi har. Dagpengesystemet må ikke blive dyrere, lød det klart fra Thorning.

Dagpengekommissionen ventes at komme med sin endelige beretning i løbet af denne måned, hvor der lægges op til massive ændringer af dagpengesystemet.

Mette Frederiksen lægger dog fortsat op til, at en ny dagpengeløsning skal ske med deltagelse af Venstre-regeringen:

- Finanspolitikken og de deraf afledte finanspolitiske effekter og konsekvenser (bliver red.) selvfølgelig nødsaget til at være forankret i den til en hver tid siddende regering. Det gælder nu som efter et valg, lød det fra talerstolen i Folketinget.

Afviste det selv

Tidligere har Mette Frederiksen også selv afvist at bruge flere penge på dagpengesystemet. Det skete under den hektiske debat om dagpengereformen i september 2012.

- Dagpengeperioden skal være to år som den er i dag, for jeg vil hellere bruge pengene på noget andet. Jeg vil hellere bruge pengene på at investere i menneskers fremtid, end jeg vil bruge pengene på at forlænge dagpengeperioden, lød det dengang fra Mette Frederiksen i Debatten på DR.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Helle Thorning-Schmidt de nye meldinger på dagpengespørgsmålet.

101 kommentarer
Vis kommentarer