Annonce:
Annonce:

Kræften er slået ned: Godt nyt fra borgmester

Michael Ziegler fik konstateret akut leukæmi og blev derfor nødt til at træde tilbage som borgmester i Høje Taastrup, og gik derfor på sygeorlov. Han har herefter kæmpet en hård kamp mod sygdommen, men nu er der et håb i mørket

Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto
Annonce:
Følg Politik

'Min redning: 2 brugbare donorer ud af 30 millioner!', sådan begynder Michael Zieglers (K) Facebook-opslag.

Michael Ziegler meldte i oktober 2022 ud, at han var ramt af akut leukæmi, hvorfor han blev langtidssygemeldt. Nu kan en chilensk kvinde vise sig at være den redning, han har brug for.

Kræften er slået ned, men for at undgå tilbagefald er han helt afhængig af, at han kan få en stamcelletransplantation fra en egnet donor. Til hans held har den chilenske kvinde tilmeldt sig som donor, og lige præcis hendes stamceller kan altså vise sig at være Michael Zieglers redning.

Det skriver han på Facebook.

Annonce:

'En søgning blandt 30 millioner donorer i det internationale donorregister har nemlig vist, at den chilenske kvinde er den, som passer bedst til min vævstype. Hun er et match på 9 ud af 10 parametre. Ikke perfekt - men absolut brugbart. Jeg skal så “bare” have immundæmpende medicin lidt længere tid, skriver Michael Ziegler.

'Dybt taknemlig'
Taastrup-borgmesteren fortsætter sig opslag, hvor han oplyser, at kvinden i slutningen af februar vil få noget medicin, der øger hendes produktion af stamceller, hvorefter det vil blive høstet fra hendes blod på et hospital i Chile.

Det bliver derefter transporteret til København, hvor Michael Ziegler 2. marts vil få få kvindens stamceller ført ind i sit blod via et drop.

'Jeg er kvinden dybt og evig taknemmelig. Jeg ved ikke mere om kvinden end nationalitet og alder - og hun ved tilsvarende lidt om mig. Vi kommer aldrig til at møde hinanden. Og alligevel vælger hun at gøre dette for mig. Det er rørende', skriver Michael Ziegler på Facebook.

Derudover opfordrer Michael Ziegler til, at alle sunde og raske mellem 18 og 55 år lader sig registrere som stamcelledonor.

Annonce:

'Sandsynligheden for at du bliver et match til en patient er lille - den er faktisk under 0,1%. Men sker det en dag, at du er et match, så kan du være med til at redde et andet menneskes liv. Og hvorfor er det vigtigt, at du bliver donor, når sandsynligheden for, at du er et match er så lille? Fordi systemet bygger på volumen'.

'Kun ved at have mange potentielle donorer, kan man være sikker på, at der kan findes et match til dem, der har brug for det. #BlivStamcelleDonor', afslutter han sit opslag med.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Michael Ziegler.

7 kræft-symptomer: Bør du gå til lægen?

Fremtidens våben mod kræft

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: