Krævede etnisk udrensning: Færdig hos Vermund

Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, gør klart, at kontroversiel kandidat fik et vink med en vognstang efter afsløringen af nye voldstrusler på Facebook fra Esbjerg-kandidat

Vermund og kommentaren der startede blæsten om hendes nu forhenværende kandidat. Foto: Linda Johansen/Facebook
Vermund og kommentaren der startede blæsten om hendes nu forhenværende kandidat. Foto: Linda Johansen/Facebook

Vælgerne får alligevel ikke mulighed for at stemme Johnny Boalth Lambertsen i byrådet i Esbjerg.

Efter en række opfordringer til vold og sågar drab mod bl.a. etniske mindretal og unge ballademagere har han nemlig trukket sit kandidatur for Nye Borgerlige.

Det skriver Jyske Vestkysten.

Ekstra Bladet startede afsløringerne af kandidatens voldsomme mishagsytringer på Facebook. Her kom det frem, at Johnny Boalth Lambertsen i 2012 i en nu lukket Facebook-gruppe opfordrede til 'etnisk udrensning hus til hus' i Odense-bydelen Vollsmose.

Skuffet Vermund
På daværende tidspunkt lød Johnny Boalth Lambertsens forklaring, at han som tidligere udsendt soldat var kommet videre i sit liv. Den forklaring købte ledelsen i Nye Borgerlige.

Men nu er støtten fra partileder Pernille Vermund væk.

Det skyldes, at den venstresnoede dokumentationsgruppe Redox har dokumenteret, at Johnny Boalth Lambertsen så sent som i maj 2017 skrev følgende på Facebook henvendt til to personer, som angiveligt havde slået en buschaffør ned:

'Skyd dem og ned og lad dem ligge'.

I 2016 gik hans vrede ud over en gruppe unge mennesker, der havde hoppet på en bil til en gadefest i København.

'De skulle have så mange tæsk og graves ned på Amager fælled.'

Smut selv eller få sparket
Nye Borgerlige partileder, Pernille Vermund, bekræfter torsdag eftermiddag, at Johnny Boalth Lambertsen selv har meddelt, at han vil melde sig ud af partiet. Men gør han det ikke selv, så vil han blive ekskluderet, understreger hun.

- Han erfarede selv, at det var den vej det bar hen, så trak han sig, siger Pernille Vermund.

- Burde I ikke have reageret allerede her for en måned siden, da Ekstra Bladet afslørede hans opfordring til etnisk udrensning? Der lod I det passere, fordi det er fem år siden?

- Jeg har det sådan, at hvis man for fem år siden er kommet med de her udtalelser og man siden, som Johnny fortalte, er kommet ud af sin PTSD (posttraumatisk stress, red.), som han havde efter han havde været udsendt. Og har fået psykologbehandling osv.- og er et andet menneske i dag. Jamen, så vil jeg ikke belaste folk for, hvad de har sagt engang.

Skjulte kommentarer
- Til gengæld har jeg fra starten sagt, at hvis det var holdninger, han har i dag, så kan han ikke stille op for Nye Borgerlige. Han har undladt at fortælle os, at de her ytringer er kommet siden hen. De er slettet fra hans Facebook-side, så det har ikke været muligt for os at opdage.

- Jeg spurgte dengang, om han var ved sine fulde fem, dengang han havde skrevet det. Det sagde han, han var.

- Det er jo det, jeg kan se af det, som nogen på et tidspunkt har taget et screenshot af. Som han har slettet siden. Han mener det jo åbenbart. Og gjorde det så også for nyligt. Det er så årsagen til, at det er fuldstændig uacceptabelt for os at have ham som medlem og kandidat.

- Jeg har tillid til, at folk kan forbedre sig. Men den tillid har han helt åbentlyst brudt.

- Så grunden til at han ryge ud er i lige så høj grad, at han har brudt din tillid?

- Det er en kombination af, at han har skrevet nogle ting i et længere forløb. Min holdning har hele tiden været, at hvis han mener de her ting i dag, så kan han naturligvis ikke være opstillet for os. Det har han sagt, 'det mener han ikke - sådan kunne han aldrig finde på at udtale sig'. Og det er jo descideret fejlagtigt. Nu har han ikke skrevet 'etnisk udrensning', men han har skrevet andre grove ting.

På hængekøjetur
- Det er vel som nyt parti netop sådan noget her, I gerne vil undgå. Det er derfor jeg spørger ind til, hvorfor I ikke skred ind med det samme?

- Der er ingen tvivl om, at uanset om man er et politisk parti eller en fodboldforening, så er det bare irrriterende, når der kommer mennesker til, som ødelægger det for de folk, som kæmper en ærlig sag. Når jeg ikke smider ham ud for en kommentar, han kom med i 2012, så er det, fordi jeg tror på ham, når han siger han var et andet menneske dengang. Det har jeg tillid til, indtil det modsatte er bevist.

- Hvis jeg står i samme situation igen og der kommer én, som engang i 2008 har begået et eller andet åndsvagt, jamen så vil jeg nok tænke en ekstra gang, om det er endnu 'en Johnny'. Men jeg synes vi som mennesker, bliver nødt til at have tillid til hinanden.

Johnny Boalth Lambertsen meddeler over for Jyske Vestkysten, at han ikke ønsker at tale yderligere om sine kandidatur og kommentarer.

'Jeg er taget på hængekøjetur i 4 dage, og hvis det er i forbindelse med mit kandidatur så bedes I kontakte kredsformanden for Esbjerg, Maiken. Super Hilsen fra Johnny,' skriver han i en sms til avisen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen