Nye Borgerlige med Pernille Vermund i spidsen ser med stor sandsynlighed ud til blive valgt ind i Folketinget ved det kommende folketingsvalg.
Partiet har brandet sig på en udlændingepolitik så stram, at selv DF må se sig slået. En politik, hvor asylansøgere så vidt muligt skal sendes ud af landet og i stedet hjælpes i det, der populært kaldes 'nærområderne'.
Men sådan har det ikke altid været for Pernille Vermund.
Ville bygge asylboligere i København
I den seneste udgave af det digitale magasin Føljeton fremgår det, at Pernille Vermund tilbage i 2001 lavede en hovedopgave som arkitektstuderende, hvor formålet var at flytte unge asylansøgere væk fra 'Lars Tyndskids mark' og ind i centrum Københavns pulserende byliv, for at hjælpe på integrationen.
I det lange spørgsmål svar-interview redegør Vermund for opgaven, dens indehold og ikke mindst tankerne bag.
Og den højreorienterede politikers svar vil måske overraske nogen af hendes nuværende politiske med- og modspillere.
Af interviewet fremgår det, at Vermund tilbage i 2001 mente, at et asylcenter i hjertet af København, måske kunne hjælpe de unge uledsagede flygtningebørn, som boligerne skulle huse:
- Min opgave handlede om, at hvis man fik dem ind i bymiljøet, hvor der i forvejen var forskellige kulturer, og hvor man er vant til et mere internationalt miljø, hvis man kan sige det sådan, så var der mere for dem at lave, og det ville måske også være nemmere for omgivelserne at tage imod dem, siger Vermund til Føljeton.
Skulle hjælpe de unge
Tanken var, at de skulle væk fra kedsomheden ude på de isolerede flygtningecentre.
I dag kalder hun opgaven for dårlig, men siger samtidig at den var drevet af håbet om, at forbedre vilkårene for de børn og unge, der boede på de isolerede asylcentre uden for byen.
Direkte adspurgt ville Pernille Vermund dog ikke lave samme hovedopgave i dag, hvis hun fik muligheden for at gøre det om:
- Nej, nu har jeg det jo sådan, at vi er nået dertil, hvor vi har taget imod alt for mange. Derfor er vores politik, at vi ikke skal asylbehandle i Danmark. Men som arkitekt synes jeg stadig, det er en interessant opgave, hvordan man kan løse sådan en udfordring, siger hun til Føljeton.
Du kan læse hele Føljetons interview med Pernille Vermund her.