Krarup: De fleste danske aviser er 'Ruslands-hadere'

Dansk Folkepartis forvsarsordfører har placeret danske medier på en liste over, hvor 'neutral' deres Ruslands-dækning er

Marie Krarup. Foto: Jonas Olufson
Marie Krarup. Foto: Jonas Olufson

Forsvarsordfører for Dansk Folkeparti, Marie Krarup, har ranglistet en række danske aviser efter deres dækning af Rusland og Vladimir Putin.

Det fortæller Krarup på Facebook, hvor hun også offentliggør sin liste over flere danske medier vægtet efter Krarups vurdering af avisernes dækning af Rusland. Ifølge Marie Krarup er de fleste danske medier 'Ruslands-hadere'.

'Og jeg mener IKKE, at aviserne skal være Ruslands-positive. Hvad skulle vi dog bruge det til. Men de skal heller ikke være Ruslands-hadere (som de fleste er). De skal være AFBALANCEREDE og NUANCEREDE!!!!', skriver Marie Krarup på Facebook.

Af listen fremgår Ekstra Bladet af uransagelige årsager ikke trods en ellers jævnlig produktion af artikler og ledere om Rusland.

Til gengæld får Berlingske en solid bundplacering.

Du kan læse hele listen her fra Krarups Facebook:

'Begynder nedefra med laveste kvalitet.

I bund: Berlingske. Glødende antirussisk. Omfattende dækning.

Næstdårligst: Jyllandsposten. Standard antirussisk. Ikke så omfattende dækning.

Politiken: Meget svingende. Kan både være afbalanceret og det modsatte. Ret omfattende dækning.

Weekendavisen: Afbalancerede og alsidige reportager. TIl gengæld er lederne glødende antirussiske.

Jeg har ikke styr på Information og KD. Er de OK?'

Ekstra Bladet har tidligere på lederplads behandlet Marie Krarups syn på Rusland og præsident Vladimir Putin, som hun gerne går i brechen for, hvis hun mener den hjemlige linje over for russerne er for hård.

Marie Krarup har også ytringsfrihed. Foto: Jonas Olufson Lederen Putins Marie

Det skete sidste år, da Marie Krarup i et interview med Jyllands-Posten kritiserede Forsvarets Efterretningstjeneste for i sin risikovurdering at vægte den militære trussel fra Rusland højere end faren for islamisk terrorisme.

– Jeg tror desværre, at FE er blevet påvirket af politikerne. Når vi nu ved, at folk bliver dræbt i Europas gader af islamiske terrorister, burde tjenesten have lagt mere vægt på det end på truslen fra Rusland, lød det dengang fra Marie Krarup.

Du kan læse hele Marie Krarups Facebook-opslag her:

329 kommentarer
Vis kommentarer