Annonce:
Annonce:

Krarup i kødet på Messerschmidt: 'Kan ikke støtte dømt formand'

Partiprofil frygter, at Messerschmidt skræmmer Støjberg væk og vil ikke have en formand, der er svindeldømt.

Marie Krarup og Morten Messerschmidt under DF's sommergruppemøde i 2020. Det var før, sidstnævnte blev dømt for EU-svindel og dokumentfalsk. Foto: Ernst van Norde
Marie Krarup og Morten Messerschmidt under DF's sommergruppemøde i 2020. Det var før, sidstnævnte blev dømt for EU-svindel og dokumentfalsk. Foto: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Politik

Udtalelserne i kampen om formandsposten spidser til i Dansk Folkeparti.

Folketingsmedlem Marie Krarup mener ikke, at Morten Messerschmidt kan blive formand for Dansk Folkeparti, fordi han er dømt for EU-svindel og dokumentfalsk.

Hun er desuden bange for, at han skræmmer løsgænger Inger Støjberg væk som mulig kandidat.

- Jeg kan ikke støtte en dømt formand, jeg støtter Inger Støjberg, jeg kan også støtte Peter Kofod, han er en god mand. Men vi kan ikke have en dømt mand i spidsen for Dansk Folkeparti, siger Marie Krarup.

Artiklen fortsætter efter videoen...

På DF's ekstraordinære årsmøde i november sagde Morten Messerschmidt, at det må være op til DF's medlemmer, om han kan blive formand i DF, mens sagen stadig kører:

Messerschmidt forholder sig til formandsposten, hvis han får dom.
 

Annonce:

Den holder ikke
Morten Messerschmidt og Peter Kofod stiller op i et fælles formandskandidatur. Hvis Messerschmidts dom stadfæstes af landsretten, vil han trække sig som formand og lade Peter Kofod blive formand.

Men ifølge afgående formand Kristian Thulesen Dahl kan det ikke lade sig gøre. Det er Marie Krarup enig i.

- Deres model er ikke gennemarbejdet, den holder ikke, så det kan ikke lade sig gøre. Jeg er bange for, at når han melder ud så tidligt, så skræmmer det Inger Støjberg væk fra at stille op, siger Krarup.

Støjberg bedst
Messerschmidt er dømt i byretten og risikerer at blive dømt i landsretten, hvilket først afgøres efter formandsvalget i Dansk Folkeparti. Marie Krarup er skeptisk, når også Støjberg er et muligt bud.

- Det er vigtigt, at Inger Støjberg stiller op, for hun er den bedste kandidat. Det er vigtigt, at Inger Støjberg ved, at vi er mange, der meget gerne ser hende som formand.

Annonce:

- Vi er også mange, der ikke mener, at Messerschmidt kan blive formand, fordi han er dømt. Vi er et lov og orden-parti, og når man bliver dømt, kan man ikke stå i spidsen for et lov og orden-parti, før man har været ude et stykke tid og derefter bliver genvalgt.

- Vi retter os efter domstolene i Dansk Folkeparti. Hvis en udlænding dømmes til udvisning, skal han udvises. Og hvis en formand bliver dømt, kan man ikke være formand og give fingeren til en domstol og sige, at der er alt muligt galt. Vi stoler på retssystemet i Danmark, siger Marie Krarup.

Morten Messerschmidt åbner op om sit privatliv og betydningen for formandspost.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: