Kreativ borgmester: Sådan lokker han unge til kommunen

Borgmesteren i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard, tager utraditionelle metoder i brug for at lokke udflyttere tilbage

Niels Thaibert afviser ikke, at den lækre spaghetti på et tidspunkt kan lokke ham hjem til Brønderslev Kommune. Se videoen, hvor han bliver lokket her

Der er ikke noget så dejligt som duften af mors kødgryder, og udsigten til den lækre mad skal nu lokke unge mennesker til at bosætte i sig i Brønderslev Kommune.

I den nye kampagne 'Kom nu hjem til Brønderslev Kommune' har borgmester Mikael Klitgaard (V) besøgt fem forældre-par, der gerne vil have deres afkom tættere på.

- Vil vil gerne have vores unge til at blive i vores kommune i stedet for at flytte til storbyerne. Her har vi frisk luft, billigere levevilkår og ganske fornuftige skoler og børnehaver, lyder det fra borgmesteren, der ikke mener, at Brønderslev Kommune bør stemples som Udkantsdanmark.

- For os er Brønderslev Kommune centrum. Det er resten af landet, der er Udkantsdanmark. For os er København Udkantsdanmark, lyder det selvsikkert fra Venstre-politikeren, da han taler med Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billeder

Borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard, ses her flankeret af Niels' forældre, som gerne vil have sønnen tættere på.
Borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard, ses her flankeret af Niels' forældre, som gerne vil have sønnen tættere på.

Hemmelig opskrift
Mikael Klitgaard har blandt andet besøgt Jan og Mette Thaibert fra Agersted, hvis søn Niels studerer i Aarhus.

Forældreparret ser gerne, at Niels og kæresten Karoline vender snuden hjem til området omkring Agersted, og mor Mette lokker med noget, der står Niels' hjerte ganske nært: Spaghetti.

Hvis Niels flytter tilbage til Brønderslev Kommune, lover Mette nemlig, at hun vil videregive sin hemmelige og yderst delikate opskrift på spaghetti bolognese til kæresten Karoline, så sønnen kan spise med manér i det nordjyske.

Og det er et tilbud, som Niels finder ganske interessant.

- Det er en fremragende spaghetti bolognese, som ikke kan sammenlignes med almindelig kødsovs, forklarer 20-årige Niels Thaibert til Ekstra Bladet, og den unge statskundskabsstuderende afviser ikke, at han i fremtiden vender snuden hjem til den nordjyske.

- Det kunne jeg måske godt forestille mig, at jeg på et tidspunkt kunne finde på. Efter kommunes kampagne er det da begyndt at fylde med i min bevidsthed, fortæller Niels Thaibert, som dog ikke regner med, at det bliver lige forløbig:

- Men måske om ti års tid!

I klippet herover artiklen kan du se videoen, der skal lokke Niels tilbage til Brønderslev Kommune

I ny, humoristisk kampagne vil Brønderslev Kommune have de unge til at vende hjem
I ny, humoristisk kampagne vil Brønderslev Kommune have de unge til at vende hjem
 

20 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere