Krig i blå blok: Løgn og spin når det er værst

Det Konservative Folkeparti står uden for udligningsaftalen. Flere K-folk er gået til tasterne med angreb på Venstre

Mai Mercardo og Mette Abildgaard er gået i kødet på Venstre. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mai Mercardo og Mette Abildgaard er gået i kødet på Venstre. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Aftalen om Robin Hood-ordningen - den kommunale udligning - har udløst en ordkrig mellem Venstre og de konservative.

Især K har fundet de skarpe verbale skud frem.

'Enig. Illoyalt og løgn. Venstre kører solo. Ikke megen samling på blå blok der,' buldrer Mai Mercado (K) på Twitter, der ikke ønsker at uddybe sit angreb over for Ekstra Bladet.

Hun bakker op om sin partifælle Mette Abildsgaard, der ligeledes langer ud efter Venstre.

'Jeg hører Sophie Løhde give indtryk af i flere medier, at Konservative 'forlod forhandlingerne'. Ganske simpelt ikke sandt! Efter sættemødet blev vi SMIDT ud, ikke mere kaffe til os! K havde ingen ultimative krav stillet. Meget illoyalt af Venstre - skuffer mig!' lyder det fra den konservative politiske ordfører.

Fra Venstre på Christiansborg har der ikke lydt modsvar på de sociale medier, og politisk ordfører Sophie Løhde svarer foreløbig ikke på Ekstra Bladet henvendelse.

Q: Som et trafikuheld i slowmotion

Når det er værst
Herning-borgmester Lars Krarup (V) går i forsvar for sine kolleger i København.

'I vælger at skyde på V i stedet for på at fortælle, hvordan I selv ville løse dette. Sagen er vel den, at Venstre vil med. Også af hensyn til kommunalt bagland. Og I ikke vil med, netop af hensyn til kommunalt bagland,' skriver han.

Hos de konservative er Rasmus Jarlov ingenlunde i færd med at begrave stridsøksen.

Han mener, makkerne i den blå blok bedriver grimt spin.

'Dette er Venstres spinmaskine, når det er værst. Er Venstre da i besiddelse af mødeindkaldelser, som vi har takket nej til? Vi har i to måneder efterspurgt at få lov at være med i forhandlingerne. Det kan man bare ikke, når man ikke bliver inviteret,' skriver han.

Sophie Løhde, Venstres politiske ordfører, har sendt denne skriftlige kommentar som svar på den konservative svada:

‘Det er godt nok en spøjs kritik. Venstre har i den grad leveret mærkbare resultater ved forhandlingsbordet. Vi har fx fået forvandlet S-regeringens skattesmæk til i stedet at være et skattestop. Jeg noterer mig, at de konservative kommuner kommer ud med et markant bedre resultat, end det som S-regeringen foreslog. Og det er nok også derfor bl.a Høje Taastrups konservative borgmester roser aftalen.

Der er jo ikke et menneske som i ramme alvor tror på, at kommuner som fx Hørsholm, Rudersdal og Gentofte var sluppet billigere af, at Venstre havde parkeret sig på et sidespor uden for indflydelse og overladt opgaven med en udligningsreform til Socialdemokratiet og resten af venstrefløjen,’ skriver hun.

Herunder kan du se nogle af de spidse tweets:

Kommuner må hæve skatten hvis de taber på udligning