Krigen fortsætter: Nu angribes Stampe af Mette F

Den radikale profil er kommet med 'bizarre påstande' om Socialdemokraterne lyder det fra partiformanden. Hør Mette Frederiksens udtalelser i klippet her:

Forholdet mellem de tidligere regeringspartnere fra Socialdemokraterne og de radikale fortsætter med at være på frysepunktet.

Den radikale profil Zenia Stampe indledte krigen fra knap to uger siden. Nu vælger den Socialdemokratiske partiformand, Mette Frederiksen, at tage et åbent opgør med det radikale folketingsmedlem.

- Man skal huske på rækkefølgen. Det er Zenia Stampe, der har valgt at angribe Socialdemokratiet med nogle ret bizarre påstande om, at vi skulle være usolidariske. Jeg vil gerne slå fast, at der er intet usolidarisk i det, Danmark foretager sig, lyder det fra Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen reagerer på et interview, som Zenia Stampe gav til politiko.dk. Her sagde Stampe, at Socialdemokraterne svigter arven efter Anker Jørgensen, når partiet hævder, at der ikke er råd til at tage mange flere flygtninge.  

- Det er hamrende usolidarisk. Det er en rigmandsprotektionisme, som jeg har så svært ved at forstå kan udspringe af en i grunden international solidarisk bevægelse, lød det fra Zenia Stampe.

S svigter de fattige udlændinge. Det er hamrende usolidarisk, mener de Radikale.  Foto: Jens Dresling Dansk politik Zenia: S fører hamrende usolidarisk flygtningepolitik

Den anklage afviser Mette Frederiksen altså kategorisk.

- Vi er et af de lande, der giver meget i udviklingsbistand. Vi er et af de lande, der har et stort internationalt engagement. Vi er i øvrigt et af de lande i Europa, der modtager mange flygtninge, og hjælper mennesker på flugt, lyder det fra den socialdemokratiske formand, der fortsætter:

- At vi så samtidig som socialdemokrater insisterer på, at vi skal have et samfund til at fungere, og at vi i øvrigt ikke skal have flere med ikke-vestlig baggrund til Danmark, end vi evner at integrerer, er i virkeligheden et meget solidarisk synspunkt, fordi der er nogle i Danmark, som kommer til at betale en meget høj pris. Og det glemmer Zenia Stampe.

Tidligere har den socialdemokratiske udlændingeordfører Dan Jørgensen været ude med riven efter Zenia Stampe.

Dan Jørgensen krævede, at Zenia Stampe trak udtalelser om terrortruslen i Danmark tilbage. I et interview i Berlingske havde Stampe sagt, at det er ’en realitet, at vi lever i en af de fredeligste perioder i danmarkshistorien, hvor der er mindst risiko for at blive udsat for personfarlig kriminalitet herunder terror.’

- Det er rystende, at et folketingsmedlem, der til dagligt arbejder med terrorbekæmpelse, kan sige, at vi lever i en af de fredeligste perioder i Danmarkshistorien. Det er simpelthen faktuelt forkert, lød det fra Dan Jørgensen.

Respektløst at tage så let på den høje terrortrussel, som islamistiske kredse, ifølge PET, udgør mod Danmark. Foto: Jens Dresling Dansk politik Slagsmål eskalerer: Du er respektløs, Zenia

Det fik Zenia Stampe til at svare igen:

- Jeg kan slet ikke forstå, hvad det er, jeg skal trække tilbage eller undskylde. Jeg mener, at politiet gør et rigtig godt stykke arbejde. Både det forebyggende og bløde - og det hårde med ladt pistol. Det rygte skal han i hvert fald ikke have lov at sprede om mig, sagde hun til Ekstra Bladet.

Stampe: Jeg forstår ikke, hvad jeg skal undskylde. (Foto: Lærke Posselt/Polfoto) Dansk politik Zenia: Stop med at sprede rygter om mig

1 af 2 Zenia Stampe (foto: Jens Dresling)
2 af 2 Mette Frederiksen (foto Mads Nissen)
267 kommentarer
Vis kommentarer