Krisen fortsætter: Moonjam melder fra til Folkemødet

Krisen brygger videre under Folkemødet på Bornholm. Danske saxofon-legender melder fra pga. Wilders

Morten Kærså fra Moonjam (Foto: Jakob Jørgensen)
Morten Kærså fra Moonjam (Foto: Jakob Jørgensen)

Islamkritikeren Geert Wilders' deltagelse på årets Folkemøde i Allinge har allerede fået flere politikere til at true med at udeblive. Og nu får Trykkefrihedsselskabets invitation til den kontroversielle, hollandske politiker også konsekvenser for musikudbuddet på klippeøen under det tre dage lange folkemøde fra 11. til 14. juni.

Således melder den kendte gruppe Moonjam - kendt for deres brug af saxofonen - afbud til den populære demokratifest, der de seneste dage er blevet genstand for en debat om, hvorvidt højrenationalister og islamkritikere bør deltage.

Det skriver Moonjam-medlemmet Morten Kærså på sin Facebook-profil, selvom bandet ikke havde en planlagt optræden på demokratifestivalen.

Jeg kan herved meddele at MOONJAM melder fra til folkemødet i Allinge. Fandme vil vi ikke spille, når komplette galninge...

Posted by Morten Kærså on Friday, May 15, 2015

'Jeg kan herved meddele at MOONJAM melder fra til folkemødet i Allinge. Fandme vil vi ikke spille, når komplette galninge som Trykkefrihedsselskabet bevidst forsøger at spolere dette glimrende politiske initiativ i sund øjenhøjde. Vi spiller ikke en tone på Bornholm før d. 10 juli, hvor uvæsnet Wilders forhåbentlig er drevet langt langt bort fra øen!'

Se også: Wilders til folkemøde gør socialister bitre: Vi går væk

Se også: Græsk nationalist til folkemøde: Danmark skal forstå os

Se også: Pegida:- Vi kommer også til Folkemødet

Moonjam har imidlertid tidligere spillet til arrangementer af kontroversiel politisk karakter, som da de i 1988 optrådte i Nordkorea, hvor de gav rn fødselsdagskoncert for daværende leder Kim Il Sung.

Kritik

Debatten om Folkemødet har de seneste dage eskaleret, efter flere har udtrykt utilfredshed og ærgrelse over, at Folkemødet i år får besøg af politikere fra den yderste højrefløj.

Socialistisk Ungdomsfront, som samarbejder med Enhedslisten, er blandt kritikerne og er allerede i gang med at arrangere en protest mod højrefløjspartiernes invitationer til Wilders, Gyldent Daggry og andre.

- Vi er kede af det, og vi finder det virkelig ærgerligt, at man inviterer højreekstremister til Folkemødet, som ellers bygger på noget demokratisk. Vi er irriterede, kede af det og faktisk bitre over det, siger SUF's talsperson August Rubin til Ritzau.

 

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen