Annonce:
Annonce:

Krisen fortsætter: Moonjam melder fra til Folkemødet

Krisen brygger videre under Folkemødet på Bornholm. Danske saxofon-legender melder fra pga. Wilders

Morten Kærså fra Moonjam (Foto: Jakob Jørgensen)
Morten Kærså fra Moonjam (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Politik

Islamkritikeren Geert Wilders' deltagelse på årets Folkemøde i Allinge har allerede fået flere politikere til at true med at udeblive. Og nu får Trykkefrihedsselskabets invitation til den kontroversielle, hollandske politiker også konsekvenser for musikudbuddet på klippeøen under det tre dage lange folkemøde fra 11. til 14. juni.

Således melder den kendte gruppe Moonjam - kendt for deres brug af saxofonen - afbud til den populære demokratifest, der de seneste dage er blevet genstand for en debat om, hvorvidt højrenationalister og islamkritikere bør deltage.

Det skriver Moonjam-medlemmet Morten Kærså på sin Facebook-profil, selvom bandet ikke havde en planlagt optræden på demokratifestivalen.

Annonce:

'Jeg kan herved meddele at MOONJAM melder fra til folkemødet i Allinge. Fandme vil vi ikke spille, når komplette galninge som Trykkefrihedsselskabet bevidst forsøger at spolere dette glimrende politiske initiativ i sund øjenhøjde. Vi spiller ikke en tone på Bornholm før d. 10 juli, hvor uvæsnet Wilders forhåbentlig er drevet langt langt bort fra øen!'

Wilders til folkemøde gør socialister bitre: Vi går væk

Græsk nationalist til folkemøde: Danmark skal forstå os

Pegida:- Vi kommer også til Folkemødet

Moonjam har imidlertid tidligere spillet til arrangementer af kontroversiel politisk karakter, som da de i 1988 optrådte i Nordkorea, hvor de gav rn fødselsdagskoncert for daværende leder Kim Il Sung.

Kritik

Debatten om Folkemødet har de seneste dage eskaleret, efter flere har udtrykt utilfredshed og ærgrelse over, at Folkemødet i år får besøg af politikere fra den yderste højrefløj.

Socialistisk Ungdomsfront, som samarbejder med Enhedslisten, er blandt kritikerne og er allerede i gang med at arrangere en protest mod højrefløjspartiernes invitationer til Wilders, Gyldent Daggry og andre.

Annonce:

- Vi er kede af det, og vi finder det virkelig ærgerligt, at man inviterer højreekstremister til Folkemødet, som ellers bygger på noget demokratisk. Vi er irriterede, kede af det og faktisk bitre over det, siger SUF's talsperson August Rubin til Ritzau.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: