Kristendemokraterne kommer ikke i Folketinget

For fjerde gang i træk må Kristendemokraterne erkende valgnederlag. Partiet får 0,8 procent af stemmerne.

Heller ikke ved dette valg får Kristendemokraterne en plads i Folketinget.

Efter alle stemmerne var talt op torsdag aften, måtte det lille parti med de kristne mærkesager erkende, at valgnederlaget var en realitet.

Kristendemokraterne får 0,8 procent af stemmerne og er dermed ikke i nærheden af spærregrænsen på 2,0 procent. Kristendemokraterne fik 29.166 stemmer.

Partiet havde håbet på et kredsmandat fra Vestjylland, men det lykkedes altså heller ikke, og partiets formand, Stig Grenov, erkendte ifølge DR allerede før alle stemmerne var talt op torsdag aften, at slaget var tabt.

- Jeg kommer til at sove som en lille baby i nat, sagde Stig Grenov under partilederrunden, efter valgsejren til blå blok var en realitet.

Han afviste samtidig, at partiet nu må lukke og slukke efter valgnederlaget.

Det vil være fjerde valg i træk, at Kristendemokraterne ikke kommer ind i Folketinget.

Partiet var dog kortvarigt repræsenteret af partihopperen Per Ørum Jørgensen i 2010/2011, der var valgt ind for De Konservative.

Mens Kristendemokraterne altså ikke får fire år på Christiansborg i denne omgang, kan partiet glæde sig over, at det blev partiets blå statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen, der nu kan danne en ny regering i Danmark.

Med samtlige stemmer optalt står det klart, at blå blok vinder folketingsvalget med 90 mandater mod 85 mandater til rød blok.

1 kommentar
Vis kommentarer