Kristian Jensen får plaster på såret

V næstformanden kommer med i det magtfulde koordinationsudvalg, sikkerhedsudvalget og ansættelsesudvalget

(Arkivfoto: Ernst van Norde)
(Arkivfoto: Ernst van Norde)

Udenrigsminister - men ikke vicestatsminister.

Kristian Jensen blev den store taber, da Lars Løkke Rasmussen lagde sin regerings kabale.

Mens de to 'officielt' har kørt et formandskab siden formandsopgøret i Venstre for et år siden, kan Lars Løkke Rasmussen ikke unde Kristian Jensen titlen som vicestatsminister.

Den titel er helt udeladt i den pressemeddelelse, som Statsministeriet har udsendt over de personer, der kommer i de mest magtfulde regerings udvalg.

K-udvalget

Det mest betydningsfulde udvalg er koordinationsudvalget, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen, finansminister Claus Hjort Frederiksen og udenrigsminister Kristian Jensen får plads.

Kristian Jensen får også plads i ansættelsesudvalget sammen med Lars Løkke Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen, og desuden får han plads i sikkerhedsudvalget på grund af sin post som udenrigsminsiter. I sidst nævnte udvalg skal han sidde sammen med Lars Løkke Rasmussen, justitsminister Søren Pind og forsvarsminister Carl Holst.

Claus Hjort Frederiksen kommer i spidsen for det betydningsfulde økonomiudvalg, hvor også erhvervs- og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og skatteminister Karsten Lauritzen får plads.

30 kommentarer
Vis kommentarer