Kristian Jensen i hårdt angreb på Pind

Kristian Jensen langer i et Facebook-opslag hårdt ud efter Søren Pind

Hvad er op og ned i striden mellem Pind og Jensen? Henrik Qvortrup udlægger.
Følg Politik

Venstres fungerende formand skyder med skarpt mod sin tidligere kollega i Venstre Søren Pind.

- Søren Pinds udokumenterede påstande om mig har ingen hold i virkeligheden. Jeg har aldrig haft adgang til Løkkes eller andres bilag, skriver Kristian Jensen blandt andet.

Kristian Jensen henviser til de mange bilagssager, der i 2014 var tæt på at koste Lars Løkke Rasmussen formandsposten i Venstre.

Opslaget kommer, efter at Søren Pind i en ny bog blandt andet kalder Kristian Jensen for 'enormt illoyal' og beskylder ham for at have forsøgt at vælte Løkke som formand.

- Allerede fra starten begyndte Kristian Jensen at undergrave Lars Løkke helt åbenlyst. Historien om Kristian Jensen er for mig historien om én lang illoyalitet og undergravende virksomhed, siger Søren Pind til Berlingske.

Men det afviser Kristian Jensen.

- En usandhed bliver hverken kønnere eller mere uskyldig ved at blive pakket ind i formuleringer som 'fornemme' eller 'tro'.

- Søren Pinds udokumenterede påstande om mig har ingen hold i virkeligheden. Jeg har aldrig haft adgang til Løkkes eller andres bilag. Og har selvfølgelig ikke stået bag nogle læk om bilag fra Venstre eller andre steder.

- Sørens behov for opmærksomhed er desværre så stort, at han forvrænger virkeligheden. Men det sælger nok nogle bøger, og man må håbe, at en salgssucces kan mindske Sørens bitterhed med tiden.

- Det må ikke være en rar følelse at være så opslugt i, skriver Kristian Jensen på Facebook.

Ifølge Søren Pind blev han angiveligt lovet udenrigsministerjobbet af Kristian Jensen, hvis det lykkedes Jensen at vippe Løkke af pinden.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Venstre har været inde i en turbulent tid efter sommerferien med intern uro. For lidt over en uge siden kulminerede det, da Løkke valgte at gå som formand med øjeblikkelig virkning.

Kristian Jensen valgte på samme tid at trække sig som næstformand, og han går officielt af ved Venstres ekstraordinære landsmøde 21. september. Indtil da er han Venstres fungerende formand. 

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+